NB II

Szakadás a Vasas-családban?

Furcsa lépésre szánta el magát az angyalföldi sportklub, amely jövőre ellencsapatot indít!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II pénteki rajtja előtt találkozott a szurkolókkal Markovits László, a Vasas SC elnöke. Az összejövetelen jelen volt a Futball Kft. cégvezetője Christian Kraut, valamint Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezetője is – írja a Vasas SC honlapja.

A szurkolók választ vártak kérdéseikre az egykori tulajdonos, Jámbor János újbóli szerepvállalásának elutasításával kapcsolatban. Kifejtették egyet nem értésüket a jelenlegi német vezetőedző, Dirk Berger által képviselt szakmai irányvonalat illetően. Kifogásolták a korábban ígért magasztos tervek elérésének hiányát. Megemlítették, hogy az első osztályba való fel nem jutás okainak ködösítésével veszítette el elsősorban a bizalmat és hitelességet a vezetőség. Valamint nehezményezték a Futball Kft. irányítói részéről a velük szemben megnyilvánuló látványos biztonsági intézkedéseket, és a szerintük elképesztően alacsony színvonalú és bántó kommunikációt. Emellett kinyilvánították azt is, hogy a német tulajdonosnak az anyagi konszolidáció terén tett erőfeszítéseit maximálisan elismerik és értékelik.

Markovits László elmondta, hogy ő kezdeményezte Jámbor János esetleges bekapcsolódását a finanszírozásba és a szakmai irányításba, de tudomásul kellett vennie, hogy a német tulajdonos, Michael Budzinski, és Jámbor János üzleti téren nem tudott megegyezni egymással.

A Vasas SC elnöke azt is megfogalmazta, hogy a szakmai téren zajló dolgokkal kapcsolatban neki is vannak kételyei, de nincs, és nézete szerint jogosan nem is lehet beleszólása ezekbe a kérdésekbe.

És a szurkolói ankét legérdekesebb bejelentése: az utóbbi hónapok történéseinek hatására a klub vezetése úgy döntött, hogy a 2014–2015-ös szezonban az anyaklub a Vasas Család széleskörű összefogásával, akár szurkolói résztulajdonnal, saját erőből a BLSZ I-ben futballcsapatot szeretne indítani. Hogy ez egyfajta ellencsapat lesz-e, amely a német vircsafttal szemben valóban a hagyományos Vasas-értékeket jeleníti meg, arra nyilván csak később kapunk választ…

Olvasói sztorik