Videó

Gyirmót-siker

A Gyirmót hazai pályán 2-0-ra győzött a szintén NB II-es Vasas ellen a Magyar Kupa első fordulójában, ezzel továbbjutott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót és a Vasas meccse sokáig nem hozott gólt. Aztán a 71. percben Erős Gábor szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, egy perccel később pedig az ő passzából Cseri duplázta meg az előnyt. Az első felvonást a Vasas kezdte jobban, talán kicsit meg is lepték ellenfelüket az angyalföldiek, de az első tíz percet követően a hazaiak is elkezdtek egyre veszélyesebb támadásokat vezetni, ám gólt nem sikerült elérniük Magasföldi és Oross életveszélyes próbálkozásaiból sem. Ekkor már a Gyirmót irányította a mérkőzést.

A második félidő kiegyenlített játékkal kezdődött, majd átvette az irányítást a Gyirmót. Ekkor két gyors góllal megleptük ellenfelét a házigazda. A hajrában a Vasas nagyon veszélyes támadásokat már nem vezetett, és a kisalföldiek előtt viszont adódtak még kisebb-nagyobb helyzetek, de több gól nem esett. A mérkőzés összképét nézve megérdemelten nyert a győri csapat – tudósít a klub honlapja.

https://www.youtube.com/watch?v=VltJDQjr7tM

– Az elmúlt hetekben két alkalommal is megnéztem a Vasas előkészületi mérkőzését és az ott látottak alapján sokkal könnyebb összecsapásra számítottam – idézi Sisa Tibort, a Gyirmót edzőjét a Vasas honlapja. – Most rá sem lehetett ismerni az angyalföldi gárdára. Védelme korábban könnyen átjátszhatónak tűnt, ezúttal viszont nagyon stabilan állt a lábán. Támadásaiban is rendre benne volt a gólveszély, bár Remili kiválását követően azért már kisebb nyomás nehezedett hátsó alakzatunkra. Úgy gondolom, ennek ellenére győzelmünk megérdemelt, de egyértelmű számomra, nem szabad a Vasast az edzőmeccsek alapján megítélni, sokkal jobb csapat annál.

– Jó meccset vívtunk, azt hiszem átalakult csapatunk felnőtt a tavalyi bronzérmes mellé – mondta Dirk Berger, a Vasas edzője. – Bár támadójátékunkban benne volt a gól, nem sikerült egyetlen helyzetünket sem kihasználni, s mint általában ilyenkor, egy talált gól eldöntötte a mérkőzést. A rutintalanság számlájára írom, hogy a gyirmóti vezető gól után egy percen belül kaptunk még egyet. Mindenki azonnal egyenlíteni akart, s megkontrázott minket a házigazda. Azt követően sem zuhantunk össze, akadtak még lehetőségeink, tizenegyes-gyanús szituációban néma maradt a játékvezető sípja. A vereség ellenére is úgy érzem, előre léptünk a felkészülési időszakhoz képest. A pénteki, bajnoki nyitányon pontot, pontokat akarunk szerezni Dunaújvárosban.

Olvasói sztorik