Hírek

Három csapat elvérzett a kupában

Hat NB II-es csapat sikerrel vette az első akadályt a Magyar Kupában, a Tatabánya, a Kozármisleny és a Vasas nem.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd szerdai, szolnoki sikere után szombat délután ismét Magyar Kupa-meccsekre került sor országszerte. Az egycsoportos másodosztályra készülő csapatok egy kivétellel győzni tudtak idegenben. Az egy kivétel az osztálytárs Szigetszentmiklós otthonában 2-1-es vereséget szenvedő Tatabánya együttese.

A Gyirmót és a Vasas meccse sokáig nem hozott gólt. Aztán a 71. percben Erős Gábor szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, egy perccel később pedig az ő passzából Cseri duplázta meg az előnyt. Az első felvonást a Vasas kezdte jobban, talán kicsit meg is lepték ellenfelüket az angyalföldiek, de az első tíz percet követően a hazaiak is elkezdtek egyre veszélyesebb támadásokat vezetni, ám gólt nem sikerült elérniük Magasföldi és Oross életveszélyes próbálkozásaiból sem. Ekkor már a Gyirmót irányította a mérkőzést.

A második félidő kiegyenlített játékkal kezdődött, majd átvette az irányítást a Gyirmót. Ekkor két gyors góllal megleptük ellenfelét a házigazda. A hajrában a Vasas nagyon veszélyes támadásokat már nem vezetett, és a kisalföldiek előtt viszont adódtak még kisebb-nagyobb helyzetek, de több gól nem esett. A mérkőzés összképét nézve megérdemelten nyert a győri csapat – tudósít a klub honlapja.


A Gyulán játszó szegedi csapat az első félidő 22. percében vezetést szerzett a Kozármisleny ellen. A vendégek ezt követően többször is eljutottak lehetőségekig, de mindig hiba csúszott a játékukba, és igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A második félidőben kimondottan jól játszottak a baranyaiak, ekkor már három-négy gólhelyzetet is kialakítottak, de ezek kimaradtak. Már elúszni látszott a továbbjutás, amikor a 86. percben a csereként beállt Tóth Adrián egyenlített.

Következett a hosszabbítás, ahol Nagy Krisztián révén a vezetést is megszerezték a látogatók. A ráadás második felvonására 2-1-es vendégvezetéssel készülhettek a csapatok. Az előny lehetett volna nagyobb is, mert két nagy ziccert is kihagyott a Kozármisleny.

A 110. percben Sólyom a tizenhatoson kívül kénytelen volt kézzel érni a labdába, hogy megmentse együttesét a góltól, amiért jogosan kiállították. A Szeged jól használta ki az emberelőnyt és a 115. és a 116. percben szerzett két góllal megfordította az állást, így bejutott a legjobb 64 közé a Magyar Kupában – tudósít a Kozármisleny honlapja.

Magyar Kupa, országos főtábla, 1. forduló

(az NB II-es csapatok eredményei)

Gyirmót FC – Vasas FC 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Erős G. (71.), Cseri (72.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kozármisleny SE 3-2 (1-0) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Germán (23.), Kovács B. (115.), Geiger (116.), illetve Tóth A. (89.), Nagy K. (93.)
Kiállítva: Sólyom (110.)

Répcelaki SE – FC Ajka 1-6 (1-3)

Gólszerzők: Simon A. (16.), illetve Skriba (4., 33.), Mihalecz P. (36., 84.), Sowunmi (61.), Kanta Sz. (89.)

Nyírgyulaj KSE – Békéscsabai 1912 Előre SE 0-5 (0-0)

Gólszerzők: Voiculet (49.), Pantovics (63.), Pozsár (69.), Lucas (79., 82.)

Szigetszentmiklósi TK-Erima – FC Tatabánya 2-1 (1-0)

Gólszerzők: I. Jakovljevics (27.), Soskics (75.), illetve Weitner (57.)

Kiállítva: Kvekveskiri (69.), illetve Almási (68.)

Csanádpalota FC – Dunaújváros PASE 1-3 (1-1)

Gólszerzők: Corbu, illetve Villám, Micskó, Böőr

Kiállítva: Corbu

Putnok FC – Restart-Ceglédi VSE 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Kenderes (11.), Kormos (70.)

A Balmazújváros, a Kisvárda, a Nyíregyháza Spartacus, a Sopron és a Zalaegerszeg vasárnap játszik.

Szerdai eredmény: Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd-Zsóry 0-1

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik