Hírek

A nap híre: a BLSZ I-es Vasas

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a szerdai nap híre, miszerint a Vasas klubvezetése úgy döntött, hogy a következő szezonban az anyaklub a Vasas Család széleskörű összefogásával, akár szurkolói résztulajdonnal, saját erőből a BLSZ I-ben futballcsapatot szeretne indítani. Úgy tűnik, ez egyfajta ellencsapat lesz, amely a német vircsafttal szemben valóban a hagyományos Vasas-értékeket jeleníti meg:

Ha a Vasasnál megtörténik ez a csapatindítás, az nagyon finoman fogalmazva is újdonság lesz a magyar futballban. Ilyet még nem láttam, de példaértékűnek tartom.

A csapat kiesett a másodosztályból, de ilyen már volt, ám akkor rögtön vissza is került. Most is ez volt a terv, de nem sikerült. Ezt egyébként nem kell tragédiaként felfogni, hiszen a Fradi is játszott az NB II-ben, a Honvéd és az MTK szintén, a tradicionális fővárosi klubok közül egyedül az Újpest nem.

A kiesés előrevetítette, hogy nagyon súlyos anyagi problémák vannak. Romokban hevert és atomjaira hullott a csapat, de felcsillant a remény, amikor jött a német befektető, aki azt ígérte, hogy pénzt tesz bele, és üzleti alapokra helyezi a klub működését.

A szurkolók a nem megfelelő kommunikációt sérelmezik, és azt az irányvonalat, amit a német edző képvisel. Szakmailag lehet, hogy jó, de nem eredményes, hiszen tavasszal elvesztették a Mezőkövesd elleni versenyfutást. Számos magyar fiatal távozott, a nevelt fiát viszont odavitte… Egy olyan klubhoz, amelyet Mészöly Kálmán, Farkas János, Várady Béla, vagy Kiss László neve fémjelez.

Az Vác elleni, null-nullra végződött edzőmeccs azt mutatja, a felkészülésben sem állnak olyan jól. Markovits László őszintén elmondta, hogy a német szakmai irányvonalával ő sem ért egyet, de nem tud mit tenni, mert a klubnak nincs pénze finanszírozni egy profi csapatot. Mert mondhatná, hogy menjetek haza, és majd finanszírozzuk a Vasas FC-t, de állami támogatásból nem tudja ezt megtenni, a német pedig nem keresi a kompromisszumot.

Ezután jött a bejelentés, miszerint indítanak egy futballcsapatot a BLSZ I-ben. Nem tudom, hogy ez ellencsapás-e, nem hiszem, hogy a német tulajdonos nagyon megijedt, de érdekes sztori, és példaértékű, egyben mutatja, mekkora ellentét van a klubelnök és a befektető között. A nagy kérdés tényleg az, hogy ha a német befektető távozik, miből lesz finanszírozva csapat.

Nem tudom, ez az út hova vezet, de ha tényleg elindul a BLSZ I-ben ez az új Vasas, akkor sok sikert kívánok neki, és azt, hogy képviselje megfelelően a Vasas-hagyományokat.

Olvasói sztorik