NB II

Az élmezőnyben kell végezniük

Nagy Gábor szerint a Gyirmóttól elszenvedett vereség ellenére sokat léptek előre játékban az angyalföldiek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken délután a tévé nyilvánossága előtt kezdődik az egycsoportos NB II küzdelemsorozata, méghozzá a Vasas dunaújvárosi vendégjátékával. Az angyalföldiek vezetőedzője, Dirk Berger a csütörtöki edzés után kijelölte az utazó keretet. A klubhonlap cikket szerint egyetlen kérdőjel maradt, ám az komoly fejtörést okoz a német szakvezetőnek: Nagy Gábor térde megsérült, és a játéka erősen kérdésessé vált.

A Vác elleni, keddi edzőmeccs utolsó percében rossz ütemben billentette ki egyensúlyából az ellenfél egyik játékosa a 32 éves védőt, akinek meghúzódott a belső térdszalagja. Injekciókúrát kap, s bár sokat javult az állapota és nagyon szeretne játszani, még nem tudja, hogy pályára léphet-e.

– A szezon első meccse előtt állunk, úgy gondolom, nem szabad kockáztatnunk egy esetleges súlyosabb sérülést. Amennyiben Gábor nem lesz százszázalékos állapotban, nem nevezem a mérkőzésre – mondta Dirk Berger.

A Vasas FC is azon csapatok táborát erősíti, amelyek joggal reménykedhetnek abban, hogy a másodosztály élmezőnyében végeznek, sőt akár a feljutó helyet is megcsíphetik. Nagy Gábor a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, még sok munka vár rájuk, mert sok új játékos érkezett a csapathoz.

– Gyakorlatilag egy hónapja vagyok a klubnál, több mint egy csapatra való új játékos érkezett, ami az edzőmeccseken is meglátszott – mondta Nagy Gábor. – A felkészülés végére egyre jobban összeállt a gárda, amit szerintem a Gyirmót ellen mérkőzés is bizonyít. Igaz, hogy vereséget szenvedtünk korábbi csapatom ellen, de játékban már sikerült előrelépnünk. Ha nem kapunk két perc alatt két gólt, akkor másképp is alakulhatott volna a találkozó végkimenetele. Azzal különösebben nem foglalkoztam, hogy korábbi csapatom ellen szerepelek, azt az időszakot már lezártam a karrieremben. Kimondva-kimondatlanul a Vasasnak az élmezőnyben kell végeznie, de ez nem lesz egyszerű, mert nagyon erős idén az NB II. A DPASE elleni kezdet nem ígérkezik könnyűnek, mert az ellenfél tele van rutinos játékosokkal, de pontot, pontokat szeretnénk hazahozni.

Az NB II rajtja előtt szurkolói ankétot tartott a Vasas, ahol többen is elégedetlenségüket fejezték ki. Többen kifogásolták a Dirk Berger által képviselt szakmai irányvonalat, valamint a korábban említett magasztos tervek elérésének hiányát.

– Senkinek nem jó ez a szurkolói elégedetlenség, ami szerintem főleg a fiatalokat befolyásolja – folytatta Nagy Gábor. – Harminckét évesen én már függetleníteni tudom magam ezektől. Ígérhetem, mindannyian a maximumot akarjuk és fogjuk kihozni magunkból a bajnokság során, s aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik