NB I

Halovány volt a Diósgyőr

A Debrecen hazai pályán 4-0-ra győzött a gyengécske produkciót nyújtó DVTK ellen a harmadik fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)
Debrecen, 5000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DVSC: Verpecz – Lázár P., Mészáros N., Morozov, Korhut – Bódi (Dombi, 66.), Zsidai, Selim Bouadla, Szakály P., – Kulcsár T. (Szécsi M., 81.), Volas (Horváth Z., 77.). Edző: Kondás Elemér
DVTK: Rajics – Vági (Barczi, 63.), Huszics, Kádár, W. Alves – Tisza T., Takács P., Bacsa (Nikházi, a szünetben), Rudolf G., Elek Á. (Vadász, 63.) – Seydi. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Bódi (33.), Volas (38.), Szakály P. (62.), Dombi (92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Sidibe agyrázkódás, Damahou és Ferenczi János sérülés miatt hiányzott, de Bernáth Csaba, Czvitkovics Péter, Rezes László és Pölöskey Péter sem volt ott a keretben. Ami a diósgyőrieket illeti: Abdouraman és Gosztonyi továbbra sem bevethető, Kosztics pedig eltiltott.

Az egyik oldalon Tisza Tibor, hazai részről pedig Kulcsár Tamás lövését jegyezhettük fel a meccs legelején. A debreceniek magukhoz ragadták a kezdeményezést, és sorra alakították ki kisebb-nagyobb lehetőségeiket. A 17. percben egy szögletet követően Morozov fejelt a kapu fölé hét méterről. A 25. percben a hazaiak sarokrúgása után Takács Péter fejelte ki a labdát a gólvonalról. A harmincadik percben Kulcsár fejese után Rajics nagyot védett. Egy perccel később ismét egy debreceni szöglet okozott veszélyt: Bódi Ádám a kapufát találta el.

A 33. percben megszerezte a vezetést a Loki: Bódi Ádám kapásból, 15 méterről bebombázott egy beadást (1-0). Nem állt le a DVSC, és a 38. percben ismét gólt lőtt: Szakály Péter beadását Volas fejelte Rajics kapus lába között a hálóba (2-0). A 42. percben Tisza Tibor szabadrúgásból a kapufát találta telibe.

A szünet után Lázár Pál csinálta meg a helyzetet magának, de a befejezést a tizenhatoson belül elrontotta. Az 51. percben egy formás vendégtámadás végén Nikházi Márk lőtt a kapu mellé. A folytatásban a DVTK vérszegény játéka miatt némileg visszaesett a színvonal, de a 62. percben növelte a különbséget a házigazda: Selim Bouadla beívelését Szakály Péter lőtte a hálóba (3-0).

Nem sokkal később Huszics kíméletlenül eltalálta Bódi Ádám lábát a tizenhatoson belül. A hazaiak fiatal játékosát le kellett cserélni, de a vétkes még sárga lapot sem kapott, és a büntető is elmaradt. Ezen kívül is számos szabálytalanság történt ebben az időszakban a diósgyőriek részéről, de a játékvezető mindegyiket megtorlatlanul hagyta. A 78. percben Kulcsár ravasz lövése után Rajics védett. A 92. percben jött a slusszpoén: Szécsi Márk cselei után Horváth Zoltán elé került a labda, az ő lövését még védte Rajics, de a kipattanót Dombi Tibor a hálóba passzolta (4-0).

A Diósgyőr biztató szezonrajtot produkált a Győr és az MTK ellen, de ezúttal kiábrándító teljesítményt nyújtott.

– Nagyon sima meccs volt, gyakorlatilag az első tíz percet leszámítva az történt a pályán, amit a DVSC akart – kezdte az értékelést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC edzője. – A Diósgyőr nem mutatott nagy ellenállást, a hazaiak félgőzzel is simán nyertek. Számomra érthetetlen volt a DVTK játéka, hiszen a nyáron, az igazolások után arról lehetett hallani, hogy erős csapatuk lesz, de ez ma nagyon gyengére sikeredett. Persze, ettől még később javíthatnak, de ma úgy tűnt, a játékosok alig várták, hogy vége legyen a mérkőzésnek. Alig lehetett tőlük egy sprintet látni, unott, nemtörődöm hozzáállás jött le az arcokról. Ez semmilyen pályán nem megengedhető. Annak tükrében pedig pláne felfoghatatlan, hogy a mai találkozó keleti rangadónak volt beharangozva. Szivics mester próbált belenyúlni a mérkőzésbe kettő-nullás állásnál, de addigra már jött a harmadik gól, így el is dőlt minden fontos kérdés. A végén nem véletlenül utalt rá, hogy így nem lehet kimenni egy rangadóra. Azt hiszem, erre szokták azt mondani, hogy becsapjuk a közönséget. A vendégszurkolók próbáltak segíteni az övéiken, de ez ma nem segített rajtuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik