NB I

Nem lesz könnyű meccs

A vasárnapi rangadó előtt Vági Andrást nem téveszti meg a debreceni sérüléshullám.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két mérkőzés után veretlenül, de még nyeretlenül áll az OTP Bank Ligában a Diósgyőr. A borsodi együttes az első fordulóban a bajnoki címvédő Győr otthonában játszott 1-1-es döntetlent. A második körben az MTK-t fogadta, és bár 0-1-ről még fordítani tudott, végül megint be kellett érnie egy ponttal. A következő fordulóban ismét egy élcsapat ellen lép pályára a DVTK, amely a Debrecen vendége lesz.

Vági András, a diósgyőri védelem oszlopos tagja a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a győri döntetlent reálisnak tartja, de az MTK elleni pontosztozkodás miatt van benne némi hiányérzet. Hozzátette, nem téveszti meg őket a Debrecent sújtó sérüléshullám, a következő mérkőzésükön is maximálisan kell koncentrálniuk.

– Az előző idény két élcsapata ellen szereztek egy-egy pontot. Elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel?
– Úgy gondolom, a Győr elleni döntetlennel elégedettek lehetünk – vélekedett a találkozón 1-0-s vezetésnél hatalmas kapufát rúgó Vági András. – Talán egy-null után megnyerhettük volna a meccset, de a játék képe alapján reálisnak mondható a döntetlen. Az MTK elleni összecsapást viszont behúzhattuk volna, mindenképpen jobb lenne, ha négy ponttal állnánk két fordulót követően. Utóbbi mérkőzést több periódusra lehetne bontani, hiszen ha berúgjuk a helyzeteinket kettő-egyes vezetésnél, akkor alighanem eldöntöttük volna a meccset. Viszont kettő-kettő után, és a kiállítást követően az MTK-nak voltak nagyobb lehetőségei, így ők is könnyen a maguk javára fordíthatták volna az eredményt.

– Újabb nehéz ellenfél következik, a Debrecen. Nyáron távozott Coulibaly, ráadásul sérülések sújtják a csapatot. Így könnyebb dolga lehet a DVTK-védelemnek?
– Nem gondolom, hogy könnyű meccs vár ránk. Attól még, mert néhány játékos megsérült a Debrecennél, bőven van kit pályára küldeni a csapatnál. Bő kerettel rendelkeznek, minden kieső poszton be tudnak vetni olyan játékosokat, akik hasonló játékerőt képviselnek, mint a kezdőjátékosok. Ők is ugyanúgy képesek eldönteni egy-egy találkozót. A távozó Coulibaly-t és a sérült Sidibét is tudják pótolni, nem lesz könnyebb dolgunk.

– Ezen a nehéznek ígérkező összecsapáson milyen eredménnyel lennének elégedettek?
– Mi minden meccsünket meg akarjuk nyerni, természetesen most is a győzelemért futunk ki a pályára. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni vasárnap délután.

Olvasói sztorik