NB I

Puskás-győzelem, vezéráldozattal

A Puskás Akadémia FC fordított a Kozármisleny ellen, de Szakály Dénes megsérült.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás FC hatodik nyári felkészülési meccsén az NB II-es Kozármislenyt látta vendégül Felcsúton.

Helyzet helyzet hátán a meccs elején, de Zsolnai Róberten kifogott a kapufa, illetve a léc, és Baracskai Roland előtt is több lehetőség adódott. Az első félidőt gyakorlatilag végigtámadta a Puskás FC az NB II Nyugati-csoportjának második helyezettje ellen.

A szünet előtt nem sokkal kényszerűségből cserélt Benczés Miklós, mert Szakály Dénes egy rossz mozdulatot követően a talpához kapott. Az első diagnózis szerint lábközépcsont fáradásos törése lehet a középpályásnak, aki hasonló sérülés miatt az előző idényben sok mérkőzésen nem szerepelhetett. A mérkőzés után röntgenvizsgálatra vitték – tudósít a klub honlapja.

A második félidőben mindkét vezetőedző sokat változtatott. A vendégek kicsit aktívabbak lettek, ennek köszönhetően a 63. percben Pap Roland révén megszerezték a vezetést, ám utána néhány perccel a nemrégiben beálló Tóth László a Vaszicsku Gergőtől kapott remek labdát emelte a kapus fölött a jobb sarokba. A győzelmet egy szöglet után szerezték meg a hazaiak: Bertus Lajos beívelését Aposztolopulosz fejelte a hálóba.

– Nagyon sok helyzetet sikerült kidolgoznunk az első félidőben, ezeket azonban nem tudtuk gólra váltani. A második félidőben többet támadtunk, mégis a vendégcsapat szerezte meg a vezetést, de sikerült fordítanunk, akár csak az őszi bajnoki mérkőzésünkön – mondta Benczés Miklós, a Puskás FC vezetőedzője.

– Azt kaptam a mai mérkőzéstől, amit vártam. A harmadik heti terhelés kellős közepén vagyunk, a dinamikus láberő fejlesztésen van most a hangsúly – magyarázta klubja honlapján Szabó Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Egy nagyon komoly munka közben érkeztünk Felcsútra, de amit szerettünk volna azt megvalósítottuk, hiszen egy szoros meccset tudtunk játszani a Puskás Akadémiával. Nagyon fáradtak voltunk, de le a kalappal a srácok akarata előtt, mert nagyot küzdöttek. Az első félidőben nem nagyon voltam a játékunkkal megelégedve, elég szervezetlenül futballoztunk, több lehetősége is volt a Puskásnak, hogy vezetést szerezzen. A második félidőben játékrendszert is váltottunk és a cserék is jó hatással voltak a játékunkra. Egy szép kontratámadás végén vezetést szereztünk, de két egyéni hibát követően a hazaiak megfordították a mérkőzést. Mivel edzőmeccsről van szó, nem foglalkozom az eredménnyel. Egy tanulságos mérkőzésen vagyunk túl, amiből sokat le lehet vonni.

Felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC – Kozármisleny SE 2-1 (0-0)

Felcsút

Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. – Polonkai, U. Nikolics, Szakály D. – Gajdos, Zsolnai, Baracskai. Csere: Bertus, Tóth II B., Tóth L., Fabio, Tamás. Edző: Benczés Miklós

Kozármisleny. 1. félidő: Sólyom – Fenyvesi, Fellai, Vattai, Farkas Z. – Szabó B., Kovács T. – Cziráki, Zsdrál, Bozsovics – Tóth A. 2. félidő: Helesfay D. – Vég, Szalontai, Tóth I., Kiss M. – Zsdrál, Turi, Szabó B., Vituska – Varga B., Pap R. Edző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Tóth L., Aposztolopulosz, illetve Pap R.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik