NB I

Először nyert a nyáron a Haladás

Az osztrák Mattersburgot verték 1-0-ra a szombathelyiek. Kikapott a Kaposvár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este hat órától két NB I-es csapat is pályára lépett Ausztriában felkészülési mérkőzésen. A Szombathelyi Haladás az osztrák másodosztályú Mattersburggal csapott össze, a Kaposvári Rákóczi pedig a román Pandurii együttesével találkozott.

Felkészülési mérkőzések:

A Haladás-Mattersburg mérkőzésen nagyon erős oldalszélben léptek pályára a csapatok az erdőszéli pályán. A Hali 3-4-3-as taktikai felállással kezdett, és a 10. percben meg is szerezte a vezetést: egy remek szabadrúgás-variációt váltottunk gólra, Schimmer a jobb oldalról laposan tette középre a labdát, és a védőjéről leválló Radó 13 méterről a kapu bal felébe lőtt. Mezőnyben teljesen egyenrangú volt a két csapat, a hazaiak szögleteket rugdostak, azonban ezek nem vezettek eredményre. A félidő végén Radónak volt egy ziccere, de túl sokáig várt, így beérték – tudósít a haladasfc.hu

A második játékrész eleje tisztán a miénk volt. A 48. percben Andorka lépett ki ziccerben, de perdítésébe a kapus még bele tudott érni, így szögletre ment a labda. Három perc múlva Andorka remek passzát Szakály 11 méterről lőtte a hosszú sarok mellé. Újabb két perc múlva Gyurján került ziccerbe, de sajnos ez is kimaradt. Az 57.percben volt az egyetlen nagy lehetősége a mattersburgiaknak, előbb Mursits védett, majd a kipattanónál Devecseri tisztázott a gólvonalról. Az utolsó fél óra unalmas lett, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a Haladás védekezésével. A játék képe alapján megérdemelte a Haladás a győzelmet.

Mattersburg (osztrák) – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

Oberdorf, 200 néző
Haladás: Rózsa (Mursits, 46.) – Fehér, Guzmics (Jagodics, 59.), Devecseri – Schimmer (Kalász, 46.), Szakály, Nagy G., Tóth P. (Bosnjak, 46.) – Gyurján, Andorka (Kulcsár, 59.), Radó (Németh M., 46.).

Gólszerző: Radó (10.)


A somogyiak a román bajnokság második helyezettjével csaptak össze. Az ezüstérmes román gárda már a tizedik percben vezetést szerzett, a második félidőben pedig bebiztosította a győzelmet Prukner László együttese ellen.

Kaposvári Rákóczi – Pandurii (román) 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik