NB I

„Kényelmes pozícióban vagyok”

A szombathelyi kapus, Rózsa Dániel örül a Diósgyőr érdeklődésének, de nem sietteti a klubváltást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy tűnik, több érzékeny veszteség is éri a Haladás csapatát az idei nyár folyamán. Gőcze Gergő távozását azért sajnálják a szurkolók, mert egy fiatal, tehetséges, saját nevelésű kapusról van szó. Búrány Zoltán személyében egy rendkívül szimpatikus, hasznos védekező játékost ismertek meg a drukkerek. Búcsúzniuk kell Kenesei Krisztiántól is, aki sokáig a nagy sikerek legfőbb letéteményese, az elsőszámú gólfelelős volt. A szombathelyi születésű és nevelésű Rajos Gábor a klubhűség megtestesítője, vele kapcsolatban nem volt valami ízléses az a mondat, miszerint „akkor marad, ha senkit sem sikerül a helyére igazolniuk.”

Hogy a fiatal és rendkívül tehetséges Radó Andrásra hamarosan lecsaphat egy jelentősebb klub, várható volt. A Videoton be is jelentkezett érte. De az minden valószínűség szerint szíven ütötte a szurkolókat, hogy a Haladás alapembere, Rózsa Dániel is távozni készül. A 28 éves kapus 2005-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban, amelyből 2008 októbere óta kirobbanthatatlan. A szombathelyiek alapemberét most a Diósgyőr csábítja. Érdekes párhuzam a két együttes között, hogy rendszerint népes és hangos szurkolótábor előtt játsszák mérkőzéseiket. A Rangadó.hu érdeklődésére Rózsa diplomatikusan úgy vélekedett, hogy minél több szurkoló van egy meccsen, annál élvezetesebb, annál jobb a hangulat, és annál jobban feldobja a játékosokat. Nem csoda, hogy a diósgyőri közegben nagyon szívesen kipróbálná magát…

– A szombathelyi szurkolókat bizonyára meglepte, hogy kedvenc csapatuk legbiztosabb pontja távozhat…
– Engem annyira nem lepett meg, mert a menedzserem mondta, hogy lesz érdeklődés. Örülök neki, hogy Tomiszlav Szivics ragaszkodik hozzám, ez azt jelenti, hogy jó úton haladok – nyilatkozta Rózsa Dániel.

– El tudja magát képzelni az ország másik felében, egy másik csapat mezében?
– Egyelőre nem tartunk ott. Amíg személyesen nem tárgyaltam a diósgyőriekkel, addig nem foglalkoztat ez a gondolat, de igen, van az az eset, hogy el tudom magam képzelni.

– Melyek a legfontosabb szempontok a döntésnél?
– A szakmai és az anyagi előrelépés lehetősége egyaránt, mint mindenkinek, aki váltani szeretne. Egyébként nem akarok mindenképpen elmenni Szombathelyről, hiszen nagyon jól érzem magam, a szülővárosomban játszhatok, ennél jobbat elképzelni sem tudok. Nem vagyok bizonytalan, nem várom, hogy mihamarabb eldőljön a kérdés, hiszen nem vagy csapat nélküli, tulajdonképpen kényelmes pozícióban vagyok. Azt viszont már várom, hogy kiderüljön, mit szeretne a Diósgyőr.

– Önnel kapcsolatban a vezetők nem jelentették ki, amit Radó Andrásra mondtak, hogy nem eladó…
– Nem voltam ott a taggyűlésen, nem tudom, mit akarnak Radó Andrással. Azt tudom, hogy velem kapcsolatban azt mondták, ha egy bizonyos árat kifizetnek értem, akkor tárgyalhatunk bárkivel.

FRISS: ha Rózsa megy, Németh jön!

Olvasói sztorik