NB I

Radó András, a százmilliós csatár

A Haladás fiatal játékosa ismét célkeresztben: a Videoton megtette ajánlatát a szombathelyiek felé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu értesülése szerint a Videoton FC illetékesei továbbra is szeretnék megszerezni az U21-válogatott Radó Andrást, sőt már ajánlatot is tettek jelenlegi klubjának, a Haladásnak, hiszen az elmúlt évad felfedezettje élő szerződéssel rendelkezik.

Május közepén Vladan Filipovics menedzser a nyilvánosság előtt azt találta mondani: mindent elkövet, hogy Kovács István után egy másik szombathelyi, a Haladás ifjú tehetsége, Radó András a nyáron a Videotonban folytassa pályafutását.

„Érdeklődés volt a Videoton részéről. Radó András esetleges eladása a tulajdonosok döntésétől függ. Az átigazolásnál mindenképpen figyelembe vennénk a klub, valamint a játékos érdekeit is” – nyilatkozta ezután Tóth Miklós ügyvezető.

„Úgy gondolom, a játékosnak az lenne a legjobb, ha legalább még egy évig Szombathelyen futballozna. Bármennyire is kiváló futballista, még a tanulás fázisában van” – vélekedett Artner Tamás vezetőedző.

A tréner álláspontja érthető, de manapság a pénz beszél… A Videoton milliárdokból gazdálkodik, a Haladásnál viszont az utóbbi időben sűrűsödtek az anyagi gondok, és ezt a vezetők sem tagadják. Bár a mértékadó transfermarkt.de portál szerint a 19 éves játékos piaci értéke 300 ezer euró, de információnk szerint a fehérváriak 350-400 ezer eurót is megadnának érte. Nem kétséges, mi lesz a szombathelyiek döntése: Radónak mennie kell, hogy stabilizálódjon a költségvetés.

A Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós a székesfehérváriak megkereséséről nem kívánt nyilatkozni, annyit viszont elárult, hogy konkrét ajánlat esetén a taggyűlés szava dönt. Vladan Filipovics menedzser szűkszavúan reagált, ő sem erősítette meg az értesülésünket.

A Videoton részéről sajnos ezúttal sem tudtunk megszólaltatni senkit, mivel a fehérvári klubnak az a filozófiája, hogy soha nem kommentálnak átigazolási híreket a szerződés aláírása előtt.

Gőcze Gergő, Búrány Zoltán és Rajos Gábor mellett ő lesz a vasiak negyedik távozója két héten belül.

Olvasói sztorik