NB I

Vass Máté és Peszmeg a két kiszemelt

A két ferencvárosi fiatalon kívül Gengeliczki Gergő és Bogáti Péter is érkezhet az NB II-es csapathoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki rendszer átszervezése miatt az élvonalbeli klubok tartalékcsapatai az NB II helyett csak a harmadosztályban játszhatnak, emiatt számos tehetséges, fiatal játékos keres magának új állomáshelyet.

Június 12-én ezt írta a Nemzeti Sport:

„Nem titok, több ferencvárosi, köztük Nyilasi Bálint játékát is figyelemmel kísértem, megnéztem például a Fradi II – Újpest FC B mérkőzést is – mondta a tervezett erősítések kapcsán Horváth Károly. – S noha a középpályással egyelőre nincs egyezség, az NB II-ben szerepelt Fradiból két futballistát – ha sikerül megállapodnunk – mindenképpen szeretnék Siófokon látni.”

Ugyanott ma, vagyis bő egy hét elteltével:

„Értesüléseink szerint két, a legutóbbi szezonban a Ferencváros II-vel az NB II-ben szereplő labdarúgó is hamarosan Siófokra szerződik, ám velük kapcsolatban még nem kívánt részletekről beszélni Horváth Károly, mert még nem írták alá a megállapodásukat.”

Nos, a Rangadó.hu utánajárt, és kiderítette, hogy Vass Mátéról, és Peszmeg Viktorról van szó. Információink szerint mindketten megállapodtak már a siófokiakkal, de leigazolásukat a klubnál csak július 1-jén akarják bejelenteni.

– Igaz a hír, valóban történt megkeresés a Siófok részéről, de megegyezés még nem született. A Ferencvárosnál lejár a szerződésem, és mivel jövőre a tartalékcsapatok az NB III-ban szerepelnek, ezért mindenképp szeretnék lépni, de konkrét aláírásról egyelőre nem tudok beszámolni – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére a 22 éves középpályás, Peszmeg Viktor, aki korábban Ausztriában is szerepelt.

A Honvéd-MFA együttesében szinte az egész szezont végigjátszotta az NB II-ben a húszéves védő, Gengeliczki Gergő, de csapata száműzetése miatt most ő is új klub után néz. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, őt is Siófokra invitálják, de még nem biztos, hogy odaigazol, mert más lehetőségei is vannak.

– Meg tudom erősíteni, hogy megkeresett a Siófok, de van még néhány lehetőségem, szeretné megvárni az ajánlatokat, és a menedzsereimmel együtt fogunk dönteni – mondta Gengeliczki.

A Magyar Futball Akadémia fiataljai érdekes szezont produkáltak az NB II Keleti-csoportjában, hiszen volt olyan forduló, amelyet a tabella első helyén zártak, de végül a mezőny hátsó felében végeztek.

– Az ősz nem sikerült olyan rosszul a csapatnak. Jellemző volt ránk, hogy nagyon egyben voltunk, hiszen öt évet töltöttünk el az akadémián – mesélte a Honvéd-MFA előző idénybeli szerepléséről Gengeliczki. – Amikor visszajátszók voltak, minőségi visszaesés volt tapasztalható a csapatjátékban, de amikor nem jöttek játékosok az első keretből, akkor elég jól tudtunk szerepelni. A téli szünetben volt egy átszervezés házon belül, ezért a tavaszi első néhány fordulóban kellett idő, hogy összeszokjon a csapat az új vezetőséggel. Egyfajta profizmust tapasztalhattunk ekkor, jobb odafigyeltek ránk. Az első hét-nyolc fordulóban jöttek az eredmények is, aztán kiderültek dolgok, hogy a szezon végén sok játékosnak lejár a szerződése, és bizonytalanná váltak fejben, szétcsúsztak, nem tudták, kivel mi lesz, és ez látható volt a pályán is.

A Diósgyőr 22 éves középpályása, Bogáti Péter az elmúlt félévet kölcsönben Kazincbarcikán töltötte. Sok sikerélményben nem lehetett része, hiszen a KBSC több súlyos vereségbe is beleszaladt, és végül a másodosztály Keleti-csoportjának utolsó helyén végzett.

– Senki sem élte meg jól, hiszen mindenféleképpen bent akartunk maradni, de nem sikerült, pedig mindenki megtette a magáét. Együtt voltunk, együtt kaptunk ki, együtt nem maradtunk bent, ezt nem lehet egyénekre lebontani – mondta Bogáti Péter.

Mivel a Fradi-nevelésű játékos továbbra is a DVTK labdarúgója, a borsodiakkal kezdte a nyári felkészülést. Szentes Lázár, aki télen nem tartott igényt rá, már távozott a klubtól, ezért Bogáti most igyekszik bizonyítani az új vezetőedzőnek, Tomiszlav Szivicsnek.

– Az új edzőnél mindenki új lappal indul, jövő nyárig érvényes a szerződésem, csak rajtam múlik, hogy mi lesz a sorsom. Megkerestek Siófokról is, beszéltem a vezetőedzővel, aki felvázolta a terveket, de csak az elkövetkező napokban fog eldőlni a sorsom – mesélte Bogáti.

Olvasói sztorik