NB I

Publikus az Artner-lista

A Haladás edzőjének kiszemeltjei: Vadnai, Melczer Pál Szabolcs, Takács Tamás és Horváth Zsolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délelőtt elkezdte a felkészülést a következő idényre a Szombathelyi Haladás csapata. A rettentő hőségben kezdődő tréningen több hiányzójuk is volt a zöld-fehéreknek, hiszen az U21-válogatottal a nyári szünet alatt Albániában szereplő Ugrai Roland, Radó András, Jagodics Márk, Gyurján Bence és Dombó Dávid erre a hétre még pihenőt kaptak, csakúgy, mint a felnőtt válogatott Kuvait elleni meccsén játszó Guzmics Richárd. A sérülésből felépülő Rózsa Dániel és Rajos Gábor egyelőre a társaktól külön készült, a többiek teljes értékű munkát végeztek.

Artner Tamás vezetőedző a haladasfc.hu érdeklődésére elmondta, hogy az új bajnokságra öt és fél hetes alapozással készülnek, amelyben sok edzőmeccs mellett a taktikai dolgokra fognak hangsúlyt fektetni.

Ott volt a szerdai első edzésen a Haladás új szerzeménye, a szerb Predrag Bosnjak is. A Veszprémből érkező baloldali védőn kívül még több játékost is igazolna Artner Tamás vezetőedző.

– Bosjnak már itt van, az együttessel készül. A többi kiszemelttel is tárgyalásban állunk, már nem titok, hogy kikről van szó: Zsidai és Vadnai az MTK-ból, Pál Szabolcs és Melczer a Siófokból, Takács Tamás pedig a Szigetszentmiklós csapatától érkezhet. Ezek a nevek vannak a pakliban. Ha ők nem, akkor még Horváth Zsolt a Pécsből is a kiszemeltjeink között van. Elképzelésünk tehát van a csapat megerősítésére, meglátjuk, hogy ebből mennyit tudunk majd realizálni – mondta a szakember, aki a biztos távozókról is beszámolt.

Gőcze Gergő Pécsre igazolt, de ha a Rózsa, Mursits, Dombó kapushármas marad, akkor erre a posztra nem szükséges igazolniuk. Búrány Zoltánnal nem hosszabbítottak szerződést, elsősorban azért, mert Szeles Tamást felhozták az NB II-es keretből. Benne látnak olyan lehetőséget, hogy a későbbiek folyamán Schimmer Szabolcs után átvegye a jobboldali védő pozícióját.

Rajos Gábornak is lejár a szerződése, Artner Tamás szeretett volna szerződést hosszabbítani vele, de a tulajdonosi kör ezt nem akarja, mert az utóbbi időben sokat volt sérült, és nem úgy teljesített, ahogy korábban megszokhatták tőle. Vannak, akik körül még nem realizálódtak a dolgok: elképzelhető, hogy Czafitot és Hanzl Mátét kölcsönadják a másodosztályba. Függőben van még Kulcsár Kornél és Kenesei Krisztián ügye is, a csütörtöki taggyűlésen sok minden ki fog derülni velük kapcsolatban…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik