NB I

Fiatalság, boldogság

A rendkívül tartalékos Győri ETO 3-2-re nyert az NB III-ba készülő Egri FC ellen, Vácott.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. forduló
Egri FC – Győri ETO FC 2-3 (1-2)
Vác, 200 néző. Játékvezető: Szőts
Eger: Brljak (Palásthy D., 61.) – Kabele, Kasza, Katona A., Vidovics (Fenyvesi, 68.) – Albert Á. (Szabó B., 82.), Buacs, Németh N., Zvara D., Farkas Á. – Horváth Z. Edző: Vojtekovszki Csaba
Győr: Kamenár – Tokody (Lang Á., 4.), Sztanisics, Takács Á., Had – Pátkai, Pilibaitis, Kalmár – Nicorec (Matetits, 70.), Varga T. (Novák Cs., 58.), Dinjar. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Németh N. (4.), Farkas Á. (tizenegyesből 72.), illetve Kalmár (12.), Pilibaitis (18.), Pátkai (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Eger kiesése már hetekkel korábban eldőlt, de néhány nappal ezelőtt az is biztossá vált, hogy a másodosztály helyett csak az NB III-ban folytathatja szereplését. A klub kilátástalan helyzete azonban változott, mert Kósa Sándor színre lépésével legalább van jövőkép a hevesi megyeszékhelyen. A szombat délutáni meccsen Sztankó Gábor, Balog Zsolt, Koné, Piller József és Preklet Csaba hiányzott tőlük. A győriek közül nem kevesebb, mint 14 játékos maradt távol eltiltás, sérülés vagy szabadságolás miatt, ezért sok tartalékember és fiatal kapott szerepet.

Góllal kezdett az Eger: a negyedik percben Farkas Ádám szöglete után Németh Norbert fejelt, a labda a felső lécről Kamenár kapus hátára, onnan pedig a hálóba pattant (1-0). Vérbeli juniorgóllal egyenlített a bajnokcsapat: a 12. percben Varga Tamás beadása után az őrizetlenül hagyott Kalmár Zsolt átvette a labdát, majd a hálóba lőtt (1-1). A 18. percben egy győri szöglet után Pilibaitis egyedül ugorhatott fel fejelni, és nem is hibázott, védhetetlenül bólintott a hálóba (1-2). A 24. percben Varga Tamás lövése alig néhány centivel ment a léc fölé, mert Kabele becsúszva mentett.

Az első percek kivételével egyértelműen a győriek irányították a játékot, de fél óra elteltével eseménytelenné, unalmassá vált a meccs. A 39. percben Dinjar szöglete után Varga Tamás fejelt Pilibaitis elé, de Brljak kapus vetődve mentett.

A szünet után Takács Ákos nagy helyzetben lőtt, de Brljak bravúrral védett. Kisvártatva Nicorec próbálkozhatott az ötös sarkáról, de az égbe lőtt. Az 59. percben Kalmár szabadrúgása után Brljak kivetődött a labdáért, a frissen beállt Novák Csanád pedig talppal fejbe rúgta az egri kapust. A kiállítást érő, súlyos szabálytalanság a játékvezetőnél csak sárga lapot ért. A hálóőrt le kellett cserélni. A 64. percben Horváth Zoltán hosszasan vezette a labdát, nem passzolt senkinek, végül az átadását Takács Ákos lefülelte, és hazagurította Kamenárnak. A győri kapus megfogta a labdát, ezért közvetett szabadrúgás járt az Egernek, de Németh Norbert a sorfalba lőtt.

A 71. percben Kalmár remek passza után Dinjar a tizenhatoson belül addig várt, amíg a visszafutó Kabele szerelte. A másik oldalon Had és Pátkai ölelésében Horváth Zoltán a földre került a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Farkas Ádám a hálóba lőtte (2-2). A 83. percben egy szöglet után Pátkai hat méterről, középről a bal alsó sarokba fejelt (2-3). A 93. percben Horváth Zoltán rástartolt egy eladott labdára, de a kapujából messzire kifutó Kamenár gyorsabb volt.

– Pozitív dolog, hogy a fiatalok odatették magukat. Nem volt öldöklő az iram, de egy gólgazdag meccsen szépen zárták az évet – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori legendás játékosa. – Az első három gól szép volt! Bravúros megoldás volt Németh Norbert fejese, aztán Kalmár Zsolttól is ügyes megoldást láthattunk, ráadásul fiatal kora ellenére higgadt maradt, illetve Pilibaitis fejese is szép megmozdulás után született. A tizenegyesnél nem tudom, hogy a talpalást vagy a lökést fújta le a játékvezető, de legalább izgalmas lett a vége. Mindkét együttes komolyan vette a meccset, a győriek az elejétől próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre, sikerült is labdákat szerezniük. Ehhez kellettek az egriek technikai hibái is. Az NB I-ben nem nagyon jellemző ennyi megelőző szerelés tisztán, ütközés nélkül, pedig az ETO sokszor így szerzett labdát. Ha pontosabbak, rutinosabbak lennének a fiatalok, eredményesebbek lehettek volna, hiszen sokszor egy az egyben találták magukat, vállalták is ezeket a helyzeteket, de a rutintalanság miatt túl közel vitték a védőhöz a labdát.

Olvasói sztorik