NB I

Szivics a DVTK-val tárgyal?!

Edzőt keresnek a borsodiak, és úgy tűnik, meg is találták a megoldást: a Kecskemét volt, a Paks jelenlegi szakvezetője lehet a befutó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu úgy értesült, hogy Tomiszlav Szivics engedélyt kért és kapott id. Haraszti Zsolt ügyvezetőtől, hogy az őt megkereső diósgyőriekkel tárgyaljon.

A Rangadó.hu megkeresésére id. Haraszti Zsolt elmondta, hogy a közelmúltbeli szerződéshosszabbításkor született egy olyan megállapodás, miszerint ha Szivics kap egy olyan ajánlatot, ami neki és a klubnak is megfelel, akkor távozhat, de a klubvezető hangsúlyozta, hogy az MVM Paks vezetőedzőjét jelenleg Tomiszlav Szivicsnek hívják.

A csakfoci.hu szombati cikke szerint a kaposvári vereségét követően megnőtt az esélye annak, hogy Szivics a közelmúltbeli hosszabbítás ellenére ne töltse ki a szerződését Pakson. Április elején jelentették be, hogy 2014-ig meghosszabbítják a tréner megállapodását, amely eredetileg a jelenlegi szezon végéig szólt. Azt írták, az utóbbi időben már nem volt kiegyensúlyozott a kapcsolat az edző és a vezetők között.

Szivics az MTK elleni zakót követően Máté Péter egyik slágerét (Elmegyek) emlegette, Kaposváron pedig azt mondta: „Most majd kiderül, mi lesz, át kell gondolni sok mindent”.

A paksiak állítólag nem gördítenek akadályt Szivics távozása elé, így a Sisa Tibor, majd Szentes Lázár távozása után vezetőedző nélkül maradó diósgyőriek könnyedén megszerezhetik. A miskolciakat ideiglenesen irányító Kovac Zoltán megbízatása csak a mostani szezon végéig szól, s az már korábban biztossá vált, hogy semmiképpen nem gondolkodnak benne hosszútávon.

Szivics korábban két időszakot töltött a Kecskemét kispadján, előbb feljuttatta az alföldieket az NB I-ben, majd Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett velük. Ősz óta dolgozik Pakson, de játékban és eredményességben sem tudott számottevő előrelépést elérni a csapatnál.

Érdekesség, hogy amennyiben az edző a következő szezont már a Diósgyőr edzőjeként kezdi, akkor a mostani idény végén az előző és a jelenlegi csapatának összecsapása (Paks–Kecskemét) lehet a búcsúmeccse…

Olvasói sztorik