NB I

A Honvéd kötelező lépése

A házigazda kispestiek 3-0-ra nyertek az Eger ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 29. forduló
Bp. Honvéd – Egri FC 3-0 (1-0)
Bozsik-stadion. Játékvezető: Becséri
Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade – Zsivanovics (Nagy G., 54.), Hidi, Vécsei (Lőrinczi, 75.), Diaby (Vernes, 60.) – Martínez, Lanzafame. Edző: Marco Rossi
Eger: Sztankó – Mecsinovics, Vidovics, Koné, Horváth Z. – Kasza, Katona A., Albert Á. (Kabele, 65.), Farkas Á. (Brljak, 72.) – Németh N. (Zvara D., 83.), Buacs. Edző: Vojtekovszki Csaba
Gólszerzők: Lanzafame (22., tizenegyesből 73.), Nagy G. (76.)
Kiállítva: Sztankó (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A meccs elején hosszú idő telt el eseménytelenül, majd a 19. percben Diaby 15 méteres lövését védte Sztankó Gábor. A 22. percben a Vécseitől visszakapott labdát Lanzafame 22 méterről a hálóba bombázta, Sztankó hiába vetődött (1-0). Két perccel a gól után szintén Lanzafame kapott labdát, lövése nyomán Sztankó beleütött a labdába, amely a lécre vágódott, majd onnan vissza a mezőnybe.

A 26. percben Vidovics 25 méteres szabadrúgását Kemenes nagy bravúrral ütötte szögletre. A 38. percben Lanzafame 15 méterről eleresztett kísérletét Sztankó vetődve, bravúrral védte. A 44. percben Lanzafame próbálkozása nyomán a labda megpattant a bevetődő Németh Norberten, majd a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Bár a hazaiak csak egy góllal vezettek a szünetben, sokkal jobban játszottak ellenfelüknél.

Az 56. percben Lanzafame fejelt a kapu mellé. A hetvenedik percben Vernes Richárd elvitte a labdát kimozduló Sztankó Gábor mellett, de a kapus szabálytalankodott, ezért a játékvezető kiállította, és büntetőt ítélt a Honvédnak. Ezúttal Martínez és Lanzafame nem veszekedtek, utóbbi lőtte a tizenegyest, és betalált a jobb sarokba. A cserekapus, Brljak érezte az irányt, de védeni nem tudott (2-0). A 76. percben Vernes elől az egriek elrúgták a labdát, amely azonban Nagy Gergő elé perdült, aki kilenc méterről, laposan a hálóba lőtt (3-0).

A 89. percben Lanzafame bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről a kapu mellé lőtt. Bár ez a helyzet kimaradt, de a kispestiek így is magabiztosan, simán hozták a kötelezőt, amivel nagy lépést tettek az európai kupaindulást jelentő bronzérem megszerzése felé.

A mérkőzésről a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Kispest-Honvéd egykori vezetőedzője számolt be:

Sajnálom az Egert, mert amíg még rend volt a klubnál, nem játszottak rosszul. A jelenlegi válsághelyzetben nem nagyon edzenek, és ez látszik is a játékukon. Ettől függetlenül nem adták fel, végigjátsszák a bajnokságot, és most is odatették magukat, masszívan védekeztek. Egyébként semmi különös dolgot nem tudtak csinálni, hiszen nem edzenek, tehát nem gyakorolnak. Ezzel együtt a rögzített helyzetek jól mentek nekik, egy-nullnál például óriásit védett Kemenes Szabolcs, a lelátón már azt hittük, hogy gólt lőtt az Eger. Ez az egy veszélyes momentumuk volt.

Horváth Zoltán nehézkes volt, egyedül maradt elől, nem nagyon támogatta senki. Szerintem arra mentek rá, hogy ne kapjanak egy hatost, mint Pápán. Becsületesen kiállnak hétről-hétre, most is tisztességgel helytálltak. Csak pozitívan tudok beszélni róluk, hogy ilyen körülmények között is így állnak hozzá, de akarásban a Honvéd felülmúlta őket.

Attól féltem, hogy a kispestiek lenézik az ellenfelet. A Győr elleni meccs sem kettő-nulla volt, hiszen jóval több volt abban a meccsben. Most nem fordult elő ilyesmi, bár ezúttal is voltak kimaradt lehetőségek bőven, de a tizenegyes után megnyugodott a csapat. De ez is szép eredmény, s így az MTK-val szemben már előnyben van a csapat. A jó játék most hiányzott, de az ellenfél nem engedte kibontakozni a mieinket. Felállt védelem ellen nem nagyon lehet játszani, csak kevés csapat képes rá.

Olvasói sztorik