NB I

Vándorúton a Fradi

Józsi György szerint valamit valamiért, vagyis a vándorlás az ára annak, hogy a jövőben új stadionban játszhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tény, hogy nagy a mozgolódás az utóbbi időben a Ferencvárosnál, na de nem a játékoskeretben, vagy a szakmai stábban, hanem földrajzilag, hiszen a stadionépítés miatt a fővárosi zöld-fehérek albérletbe kényszerülnek. Eddig a Puskás Ferenc Stadionban játszották a hazai meccseiket, az MTK elleni örökrangadó helyszíne azonban a győri ETO Park lesz. A Fradi középpályása, Józsi György a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már belekalkulálták, hogy a szezon végén otthon is idegenben játszanak.

– Megszoktuk már az utóbbi hetekben, hogy állandóan jövünk-megyünk – kezdte a csapatkapitány, Józsi György. – A Népligetben edzünk, a Puskásban játszottunk, most megyünk Győrbe… Tudtuk, hogy ez vár ránk, hiszen ez a hátulütője annak, hogy épül az új stadionunk. Ezt belekalkuláltuk, valamit valamiért, ez ellen nem tudunk mit tenni. Persze furcsa, hogy egymás szomszédságában van a két csapat, és mégis Győrben fogunk játszani.

– Korábban játszott az ETO-ban, ráadásul Pintér Attila volt az edzője. Megérdemelt a győriek idei bajnoki sikere?
– Nagyon jó viszonyt ápoltam Pintér Attilával, végig alapember voltam nála, és most is többen vannak Győrben, akikkel tartom a kapcsolatot. Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert örülök az ott játszó barátaim sikerének, de persze sokkal jobb lett volna a Fradival felérni a csúcsra. A Győr nyerte a legtöbb meccset, én nem is szeretem ezt a kifejezést, hogy megérdemelt, vagy sem, mert a számok nem hazudnak.

– Rossz érzés volt, hogy éppen a Fradi elleni meccs után volt a bajnokavatás?
– A sors így hozta, ez most így alakult. Bosszantó volt ezen a mérkőzésen Leonardo sérülése, valamint, hogy megint egy olyan mérkőzést játszottunk, amit meg is nyerhettünk volna akár. Megvoltak a lehetőségeink, sajnos vesztettünk, ebben az idényben ez már a sokadik hasonló meccsünk volt. Azonban Ricardo Moniz is elmondta az öltözőben, hogy nem szabad keseregnünk, hinnünk kell a munkában, meglesz majd a gyümölcse.

– Mekkora presztízse van manapság az örökrangadónak? Hogy készülnek az MTK ellen?
– A helyszín miatt kicsit furcsa lesz a mérkőzés, az biztos. A célunk az Európa Ligás helyezés elérése lenne, igaz, a sorsunk már nem csak a saját kezünkben van, de megpróbáljuk magunkból kihozni a legtöbbet. Nem számít, hogy örökrangadó, vagy sem, mi mindig azon vagyunk, hogy megnyerjük a soron következő mérkőzést.

– Mekkora hátrányt jelent a csapatnak Leonardo elvesztése?
– Az biztos, hogy ő az egyik legkreatívabb játékosunk, egy az egyben szinte nem is lehet szerelni. Tény, hiányozni fog, de hogy tudjuk-e megfelelően pótolni, arról majd a következő mérkőzések fognak dönteni. Csapatszinten kell őt pótolnunk, illetve azok a játékosok, akik most szerepet kapnak, bizonyíthatják rátermettségüket. A cél, hogy egységesek legyünk a pályán, és a mi dominanciánk érvényesüljön. A győzelem egyik kulcsa pedig most is a helyzetkihasználás lehet.

Olvasói sztorik