NB I

Győrben lesz az örökrangadó

Ebben a bajnokságban különböző okok miatt nem maradhat a Puskás Ferenc Stadionban a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több helyszín-, illetve időpontmódosítás is várható az OTP Bank Liga hátralévő három fordulójában.

A 28. körben esedékes Ferencváros – MTK meccset május 18-án, 14 órától rendezik, de nem az FTC eddigi albérletében, a Puskás Ferenc Stadionban, mert az a Depeche Mode koncert színpadépítése miatt foglalt lesz. Az örökrangadóra a győri ETO Parkban kerül sor. A Fradi egy héten belül másodszor is a kisalföldi megyeszékhelyen lép pályára, de ez az MTK-ra is igaz, amely a következő héten találkozik az újdonsült bajnokkal, annak otthonában. A találkozó mindkét együttes számára kulcsfontosságú lehet az Európa Liga-selejtezőbeli részvétel kiharcolása szempontjából.

A Ferencváros honlapja azt írja, hosszú egyeztetéssorozatot követően hétfő délelőtt írták alá a szerződést a győriekkel arról, hogy náluk játsszák az utolsó két hazai mérkőzésüket. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elmondta, a Puskás Ferenc Stadion illetékesei már a korábbi tárgyalások során tájékoztatták őket, hogy előzetesen lekötött programok miatt az MTK és a Kaposvár elleni mérkőzéseket nem lehet ott megrendezni.

– Az első lépés az volt, hogy tárgyalásokat kezdeményeztünk a Depeche Mode menedzsmentjével, hiszen nem a mérkőzés napján rendezik a koncertet. Az volt a célunk, hogy május 18-án, miután megrendeztük a mérkőzést, átadjuk a stadiont számukra. Sajnos ezek az egyeztetések nem vezettek eredményre, így gőzerővel elkezdtünk új helyszínt keresni. Szerettünk volna Budapesten maradni. Több helyszínt is megnéztünk, és egyedül a Bozsik Stadion volt a szakmai stáb elvárásai, illetve a befogadóképesség tekintetében is megfelelő. A Honvéd tulajdonosával előrehaladott tárgyalásokat folytattunk, de volt egy fontos kérdés, amelyben nem sikerült dűlőre jutni. Kispesten ragaszkodtak ahhoz, hogy a saját biztonsági szolgálatuk dolgozzon a mérkőzéseken, mi pedig azt szerettük volna, ha az Üllői úton és a Puskásban megszokott rendező gárda biztosítsa az összecsapásokat.

Szintén a következő fordulóban lesz a Bp. Honvéd – Győri ETO mérkőzés, amely a kispestiek számára ugyancsak a nemzetközi kupaszereplés elérése miatt fontos. Az eredeti kezdési időpont május 19. vasárnap, este fél 7, de nem kizárt, hogy a győriek kezdeményezni fogják, hogy egy vagy két nappal kerüljön előbbre az összecsapás, ugyanis a rákövetkező szerdán rendezik a Magyar Kupa döntőjét, amelyben szintén érdekeltek, és egyrészt a két időpont elég közel van egymáshoz, másrészt a finálébeli ellenfél, a címvédő Debrecen pénteken játssza soros bajnoki meccsét Pakson, ilyen szempontból tehát helyzeti előnyben lenne riválisával szemben. A Rangadó.hu érdeklődésére Kispesten azt mondták, egyelőre nem tudnak az ETO időpont-módosítási szándékáról.

A 29. fordulóban rendezik a Győri ETO FC – MTK találkozót, amely a fővárosiaknak szintén az európai kvalifikáció miatt fontos. A győrieknek pedig azért, mert az lesz a következő, egyben utolsó hazai bajnokijuk ebben a szezonban, és ünnepélyes bajnokavatást szerveznek, ezért a nézőszám miatt sokkal jobb lenne, ha hétvégén lenne a meccs. Eredetileg ez lett volna a szombat esti találkozó, de a Bajnokok Ligája-döntő miatt átkerült május 27. hétfőre…

Nagyon úgy tűnik, hogy a Ferencváros erre a szezonra kénytelen elbúcsúzni ideiglenes stadionjától is, mert az utolsó, harmincadik fordulóban esedékes, Kaposvár elleni meccs időpontjában (május 31. péntek, 17 óra) az atlétikai diákolimpia országos döntője lesz a Puskás Stadionban…

Olvasói sztorik