NB I

Azok a fránya ziccerek…

Wittrédi Dávid szerint a tavasz elején valami megtört a csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Cseppet sem mondható fényesnek a PMFC tavaszi szereplése, hiszen a pécsiek a bajnokság vége előtt négy fordulóval az OTP Bank Liga tabellájának 13. helyén állnak. A Mecseki Hadjárat sikeresnek semmiképp sem volt nevezhető. Mindez annak ellenére így van, hogy a télen edzőváltás történt, és több új játékos is érkezett a csapathoz, amely papíron megerősödött. A Rangadó.hu megkereste a baranyaiak támadó középpályását, Wittrédi Dávidot, aki érdeklődésünkre elmondta, a helyzetkihasználásukon kellene javítaniuk, és akkor feljebb kúszhatnának a táblázaton.

– Igazából felemásra sikerült a tavaszi szereplésünk. Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a szezont, volt két Ligakupa-mérkőzés, ahol elbúcsúztattuk a Honvédot, teljesen rendben volt minden – magyarázta a 25 éves labdarúgó. – Aztán jött egy bajnoki az MTK ellen, ami szintén jól sikerült. A Videoton elleni Ligakupa-visszavágón úgy érzem, megszakadt valami, mert jól játszottunk, mégis kikaptunk. Ez egy kicsit megtörte a csapatot, ezért a bajnokságban már nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy szerettük volna. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki a meccseken, de a nagy részét ki is hagytuk. Úgy gondolom, ez megbüntette a csapatot.

– Mit gondol, mi lehet a probléma, ami miatt nem tudnak eredményesek lenni?
– Támadó szellemű játékosként az a véleményem, ha a helyzetkihasználásunkon tudnánk javítani, az sokat lendítene a csapat eredményességén. Több játékosnak is megjönne az önbizalma, és akkor el tudnánk indulni felfelé a tabellán.

– Sok új játékos érkezett télen. Velük erősödött az alakulat?
– Mindenféleképpen erősödött az együttes, illetve a csapategységet is erősebbnek érzem az őszihez képest.

– A télen edzőváltás is volt a csapatnál, de az eredmények egyelőre nem igazolják az új edzőpárost. Szükséges volt a trénerváltás?
– Egyértelműen jót tett a gárdának a téli edzőcsere. Én már ismertem az újonnan jött edzőt, már többször is dolgoztunk együtt. Nagyon jó véleménnyel vagyok róla, és ez pozitívum az én számomra is.

– Szombaton a Haladást fogadják, mit vár a találkozótól?
– Ugyanúgy készülünk, mint bármelyik összecsapásra, győzni akarunk. Vannak nehézségeink, de minden csapatnak vannak eltiltottjai és sérültjei. Igazából ezzel nem foglalkozunk, mindig az a legjobb csapat, amelyik kifut a pályára. Jó csapatnak tartom a Haladást, mert szervezett futballt játszik, és vannak nagyon tehetséges fiataljai, akik érett focit mutatnak be az egész szezonban. Előttünk vannak a tabellán, de ez nem jelent semmit a szombati mérkőzésen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik