NB I

Kimásztak a gödörből

Lipták Zoltán szerint egy pillanatra sem vetődött fel a győriekben, hogy elbukhatják a bajnoki címet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A rendes játékidő ráadásban szerzett góllal jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Győri ETO csapata. A Videoton ellen 3-2-es összesítésében diadalmaskodó együttes tagjai egyáltalán nem mondhatóak idegeskedő típusnak, hiszen a bajnokság előző fordulójában is a kilencvenedik perc után döntötték el az Újpest elleni találkozót.

A kisalföldi zöld-fehérek hátvédje, Lipták Zoltán úgy véli, ez a két siker lökést adhat az elmúlt hetekben kissé megtorpanó csapatnak. Hozzátette, annak ellenére, hogy az elmúlt mérkőzéseken az elvártnál gyengébben szerepeltek, nem tört meg az együttes, továbbra is jó hangulat uralkodik az öltözőben.

– Morálisan mennyire viselte meg önöket az elmúlt hetek sikertelensége?

– A hangulat nem volt rossz az öltözőben – válaszolta a Rangadó.hu érdeklődésére Lipták Zoltán. – Természetesen van különbség vereség és győzelem között, érződik az öltözői légkörön, ha nem sikerül megnyerni egy mérkőzést. De a hangulat nem romlott el ettől a néhány rossz eredménytől. Két hét alatt öt meccset játszottunk, lehet, hogy fejben kissé elfáradtunk, ezért nem sikerült úgy ez a pár találkozó, ahogy azt előzetesen vártuk. De ettől még nem került szóba, és nem is fordult meg a fejünkben, hogy esetleg elbukhatjuk a bajnoki címet, továbbra is pozitívan gondolkodtunk, tettük a dolgunkat.

– Az elmúlt két sikerükkel kimásztak a gödörből?
– Bizonyítottuk, hogy mentálisan és fizikálisan is erősek vagyunk. Az Újpest ellen a ráadásban nyertük meg a meccset, és a Videoton elleni Magyar Kupa-párharc állását is a kilencvenedik perc után fordítottuk a javunkra. Ez mindenképpen lökést adhat a csapatnak, ezzel a két sikerrel magunk mögött tudhatjuk a rossz sorozatunkat.

– Innen már kötelező a bajnoki cím, illetve a kupagyőzelem?
– Nehéz meccsek várnak ránk a folytatásban is. Minden ellenfelünk az életéért küzd, senki sem fogja könnyen adni a három pontot. Nekünk viszont magunkkal kell foglalkoznunk, a saját kezünkben van a sorsunk, a bajnokságot már csak mi veszíthetjük el. A Magyar Kupa más kérdés, egyenlő esélyekkel vág neki a finálénak mindkét csapat. A debreceniek nem úgy szerepelnek ebben a szezonban, mint ahogy azt sokan várták volna tőlük, így mindent meg fognak tenni, hogy megnyerjék a sorozatot, csak úgy, mint mi.

Olvasói sztorik