NB I

Visszalépett a dobogóra a Loki

A Debrecen hazai pályán 4-1-re nyert a Pécs ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 19. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Pécsi MFC-Matias 4-1 (1-1)
Debrecen, 1500 néző. Játékvezető: Németh Á.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut (Czvitkovics, 78.) – Bódi, Ramos, Szakály P. – Szécsi G. (Dombi, 59.), Pölöskey P., Kulcsár T. (Sidibe, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
PMFC: Dibusz – Lázár P., Balogh B., Krejci, Zseljkovics – Nagy O., Akassou (Uzoma, 57.), Wittrédi (Simon A., 60.), Horváth A., Gaál M. (Szatmári L., 84.) – Grumics. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Pölöskey (31.), Sidibe (64., 89.), Szakály P. (tizenegyesből 83.), illetve Grumics (14.)
Kiállítva: Lázár P. (75.), Horváth A. (82.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Tavaly tavasszal a Pécs elleni, teltházas hazai meccsen dőlt el, hogy ismét bajnoki címet ünnepelhet a Debrecen. De hol van már tavalyi hó? Ezúttal az volt a tét a hazaiak számára, hogy az ötödik helyről visszakapaszkodjanak a dobogóra, és erre csakis győzelem esetén volt sanszuk. Mindössze ezerötszáz néző előtt…

A baranyaiak sérültek és eltiltottak nélkül érkeztek, tehát a legerősebb összeállításban léptek pályára. A debreceniek közül továbbra is hiányzik Coulibaly, de Sidibe sem kezdett. Negyedóra elteltével egy szép ellenakcióból vezetést szerzett a PMFC: Gaál Miklós passzolt Wittrédihez, aki 20 méterre a kaputól meglátta, hogy Grumics egyedül helyezkedik a tizenhatos vonalán. Kiváló ütemben kapta a labdát, majd hét méterről, Verpecz lába között a kapuba lőtt (0-1). Támadásban maradtak a dunántúliak, de Nagy Olivér próbálkozását Verpecz védte, majd a másik oldalon Ramos kísérletét hatástalanította Dibusz. A 32. percben egyenlített a Debrecen: szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak 30 méterre a kaputól, Bódi Ádám ívelt a kapu elé, érkezett Pölöskey Péter, aki a pécsiek védelmi hibáját kihasználva, Grumics mellől, öt méterről a kapuba fejelt (1-1).

A szünet után némileg megélénkült a hazaiak támadójátéka, és majdnem vezetéshez jutottak: egy szöglet után Simac fejelt a kapufára, Dibusz lemaradt, a lepattanó labda a gólvonalra pattant, majd a pécsiek felszabadítottak. A gól nem lett volna érvényes, mert a beíveléskor már elhagyta a labda a játékteret. A 64. percben a csereemberek jóvoltából megszületett a második debreceni találat: Dombi csapott le a jobb oldalon egy kósza labdára a tizenhatos közelében, középre ívelt, az ötös sarkán a lemaradó Horváth Adrián mellett Sidibe emelkedett a legmagasabbra, és a jobb sarokra fejelt. A labda a kapufáról pattant a hálóba (2-1).

A 69. percben Szakály Péter akart középre ívelni 19 méterről, elcsúszott, de a labdája éppen így lett veszélyes, Dibusz alig tudta szögletre piszkálni a léc alól. A 75. percben a játékvezető második sárga lappal kiállította Lázár Pált, hét perccel később pedig Horváth Adrián kapott pirosat egy ártalmatlan szituáció után, ráadásul tizenegyest lőhetett a DVSC, és mivel Szakály nem hibázott, a hajrában eldőlt a meccs (3-1). És ezzel még nem volt vége: a 89. percben Nagy Zoltán passzolt középre, a bevetődő Sidibe pedig a cipője orrával a hálóba passzolt (4-1).

És ha az elején azt kérdeztük, hogy hol van már a tavalyi hó? Hát itt!

– Döcögősen indult a mérkőzés, és egy kicsit megijesztette a kapott gól a Debrecent, de aztán szépen, tudatosan, magabiztosan építgették a támadásokat, és megérdemelten nyertek – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Pajkos János, a DVSC korábbi vezetőedzője, a Balmazújváros szakmai igazgatója. – Hatékonyabban kellett játszania a középpályán a Lokinak, ebből szépen kialakultak a támadásépítések, és a szélekről nagyon szépen, pontosabban jöttek be a labdák a góloknál. Látszott, hogy mentálisan mindenki nagyon odatette magát. Úgy látom, megint azon az úton jár a csapat, amelyen régen. Ez a siker magabiztosságot, önbizalmat, hitet ad, és bizonyítja, hogy nem felejtettek el focizni. Vannak időszakok, amikor nem jönnek a gólok, az eredmények, és kellenek az ilyen mérkőzések, hogy túl tudják tenni magukat a nehéz időszakon. Erőnlétileg is topon van a Debrecen, és immár kilábalt a hullámvölgyből.

Olvasói sztorik