NB I

„Ez a nézőknek is jobban tetszik…”

Szatmári Lóránd tavasszal kivirágozna a támadófutballra építő PMFC-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az őszi szezonban 17 bajnokin mindössze 17 gólt szerzett a PMFC, azonban amióta a Márton Gábor, Lőrincz Emil edzőpáros irányítja az együttest, három tétmeccsen már nyolc találatnál járnak a baranyaiak. Legutóbb szerdán játszottak 3-3-as döntetlent a Ligakupában a Honvéd vendégeként, és mivel az első mérkőzést 3-2-re megnyerték, bejutottak a legjobb négy közé. A csapat harmadik gólját Szatmári Lóránd szerezte egy 22 méteres lövésből a Bozsik-stadionban. A 24 éves támadó tavaly nyáron Paksról tért vissza a baranyaiakhoz, a Rangadó.hu érdeklődésére pedig elmondta, ez a tavasz kiváló alkalom lehet a számára, hogy a támadó felfogásban játszó Pécsben kivirágozzon.

– A visszavágó is nagyon gólgazdagra sikeredett a Honvéd ellen a Ligakupában…
– Hamar megszereztük a vezetést, aztán gyermeteg védelmi hibáinkból fordított a Honvéd – kezdte Szatmári Lóránd. – A második félidőre teljesen máshogy jöttünk ki, jobban akartuk a sikert az ellenfélnél, és úgy gondolom, nyerhettünk volna.

– Azok után, hogy szombaton a legyőzték a második helyen álló MTK-t, vasárnap talán még nehezebb feladat előtt állnak, hiszen a címvédő DVSC otthonában játszanak.
– Mindenki ellen úgy játszunk, legyen az Ligakupa, vagy bajnoki, hogy nyerni szeretnénk. Így volt ez az MTK és a Honvéd ellen is, és így lesz ez Debrecenben is.

– Szemmel láthatóan támadóbb szellemben játszik az együttes tavasszal. Mit gondol, ez mire lehet elég?
– Szerintem ez a nézőknek is jobban tetszik, láthatja mindenki, az eredmények nem hazudnak, hogy tényleg nagy hangsúlyt fektetünk a támadójátékra. Egy szép tavasszal jóval előrébb léphetünk, mivel a mezőny nagyon sűrű. Az ötödik-hatodik hely környékére odaérhetünk a bajnokság végére.

– Azok után, hogy szupertehetségnek kiáltották ki, mintha egy kicsit megtorpant volna a pályafutása. Mik az okai ennek?
– Nem mondanám, hogy megtorpant a karrierem, az más kérdés, hogy anyagi ügyek miatt távoztam Olaszországból, de mivel pályán voltam, úgy érzem, hogy szakmailag jót tett nekem a légióskodás. Haza szerettem volna jönni, itthon pedig a Pécs akart legjobban, meg én is a nevelőegyesületemnél szerettem volna játszani. Ez a tavasz jó lehetőség lehet számomra, hogy beváltsam a hozzám fűzött reményeket, ez a célom, hogy minél jobb teljesítménnyel rukkoljak elő.

Olvasói sztorik