„Csak elvenné az eszemet…”

A sérvműtéten is átesett Dudás Ádám nem foglalkozik az átigazolási pletykákkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt hétvégén érkezett haza a törökországi edzőtáborból a listavezető Győri ETO FC csapata. Sokat azonban nem pihenhetnek a kisalföldiek, hiszen ezen a héten máris két tétmérkőzés vár rájuk. Dudás Ádám decemberben sérvműtéten esett át, így a felkészülés alatt is ki kellett hagynia néhány edzést. A 24 éves középpályást a télen több csapattal is hírbe hozták, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem akar foglalkozni ezekkel a híresztelésekkel, az ő dolga az, hogy minél előbb teljesen meggyógyuljon, és csak a játékra koncentráljon.

– Elérte a célját a hosszú edzőtábor?
– Egyértelműen elérte a célját a törökországi edzőtábor – kezdte az éppen az egri Ligakupa-negyeddöntőre tartó Dudás Ádám. – Sok erős, jó meccset játszottunk, kemény ellenfelekkel. Annak nem lett volna túl sok értelme, ha jóval gyengébb csapatokkal meccselünk, mert ezek a kemény összecsapások viszik előre a társaságot. A sorból kiemelkedik a Dinamo Moszkva elleni találkozó, talán ez volt a legkeményebb, és annak ellenére, hogy három-nullra kikaptunk, játékban nem vallottunk szégyent, viszonylag jól is játszottunk.

– Következnek a tétmérkőzések a héten: az Eger elleni Ligakupa- és a Honvéd elleni Magyar Kupa-negyeddöntő. Másként készültek ezekre?
– Mi minden mérkőzésre ugyanúgy készülünk! Ha egy felkészülési találkozón nem ugyanolyan elánnal játszanánk, mint máskor, akkor semmi értelme nem lenne az egésznek. Mindig úgy kell kimenni a pályára, hogy a legtöbbet nyújtsuk.

– Felépült már a sérvműtéte után? Érez még fájdalmat?
– Kedden volt kilenc hete a műtéti beavatkozás. Elvileg már rendben van, gyakorlatilag néha érzek még fájdalmat. Most az orvosokkal azon vagyunk, hogy rájöjjünk ennek az okára. Nagyban nem gátolt eddig a felkészülésben, bár voltak edzések, amiket ki kellett hagynom, de bízom benne, hogy lassan teljesen rendbe jövök.

– A menedzsere, Hrutka János szerint nagyon élénken érdeklődtek ön iránt magyar klubok is a téli átigazolási szezonban. A Haladással is hírbe hozták. Nem gondolkodott el a csapatváltáson?
– Én konkrét dolgokról nem nagyon tudok, azzal pedig nem nagyon foglalkozom, hogy a sajtóban miket híresztelnek, csak elvenné az eszemet, és nem tudnék arra koncentrálni, ami az én dolgom.

Címkék: győretodudás