NB I

Győzelemmel zárt az Újpest

Az Újpest 3-0-ra nyert az ukrán élvonal ötödik helyén álló Csernomorec Odessza elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek iramban kezdődött a találkozó, a magyar csapat már a saját térfelén letámadta ellenfelét. A 11. percben Remili szerzett labdát az ukránok térfelén, rávezette a labdát a kapusra, lövés helyett önzetlenül Kabát Péterhez passzolt, aki tíz méterről, nagy helyzetben hibázott. Az első félidő közepére kiegyenlítette vált a játék, egyedül Rierának akadt helyzete, aki a tizenhatoson belül elgurította Balajcza mellett a labdát, de a kapufát találta el, a kipattanót pedig a magyar kapus felszedte. A 26. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Simon Krisztián beadása kipattant a védőkről, a labdát Christ szerezte meg, és 19 méterről a bal felső sarokba tekert (1-0) – tudósít a klub honlapja.

A gól után valamivel támadóbban lépett fel az ellenfél, de több gól a szünetig nem született. A 44. percben Riera rúgott bele sportszerűtlenül hátulról honfitársába, Antónba. Kisebb dulakodás után a játékvezető cserével leküldte a pályáról a spanyol támadót.

A második félidő második percében Remili szerelte az ellenfél védőjét, bevitte a tizenhatoson belülre a labdát majd a kapus fölött a rövid felsőbe lőtt (2-0). Az 58. percben egy jobboldali bedobás után Remili remek labdát adott Szélesi Zoltánnak, aki nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0).

Negyedórával a lefújás előtt kéztörése után először léphetett pályára Bruno Moraes. Az újpestiek remek játékkal és magabiztos, 3-0-s győzelemmel zárták a törökországi edzőtábort az ukrán élvonal ötödik helyén álló csapattal szemben.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Újpest FC – FC Csernomorec Odessza (ukrán) 3-0 (1-0)
Belek, Törökország
Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Antón, Iandoli – Simon K., Proesmans, Vasziljevics, Christ – Remili, Kabát. Cserék: Balogh B., Moraes, Aarab, Sztaniszavljevics. Edző: Jos Daerden

Gólszerzők: Christ (26.), Remili (47.), Szélesi (58.)

Olvasói sztorik