Hírek

Románok verték az Újpestet

Remili Mohamed gólja után fordította meg a mérkőzést az Újpest ellenfele.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest FC is lejátszotta első felkészülési mérkőzését Törökországban, és 2-1-re kikapott a román Gaz Metan Medias csapatától.

Az eső nem, az erős szél viszont annál inkább nehezítette a csapatok dolgát. Az első félidő nem hozott gólt. Aztán az 51. percben Balogh Balázs indította Remilit, aki a kivetődő kapus mellett a kapu baloldalába helyezte a labdát (1-0). A gól után is mezőnyfölényben játszott az Újpest, amely már a saját térfelén letámadta a román csapatot, de nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani. Sőt kisvártatva két perc alatt két gólt kapott a magyar együttes: először Iandoli vétlen kezezéséért ítélt büntetőt a játékvezető egy beadás után, amelyet Gheorge Costin értékesített, majd Florin Lazar hét méterről, élesen a kapu bal oldalába fejelt egy beadást (1-2).

– Sajnálom, hogy nem nyertünk, főleg azért mert a vezetés megszerzése után lehetőségünk volt eldönteni a meccset – értékelt a klub honlapján Jos Daerden vezetőedző. – Hatalmas szélben ment végig az egész mérkőzés, mindkét csapatnak nehéz volt alkalmazkodnia a körülményekhez. A játékosok nagyjából azt tették, amiről beszéltünk, ezért is kár azért a két percért, amikor két gyors góllal megfordította az állást a Gaz Metan.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Újpest FC – Gaz Metan Medias (román) 1-2 (0-0)

Belek, Törökország

Újpest: Balajcza – Vermes, Aarab, Antón, Iandoli – Remili, Szélesi, Proesmans, Christ – Kabát, Lázár B. Csere: Horváth T., Litauszki, Mihajlovics, Henritse, Balogh B., Sztaniszavljevics, Vasziljevics. Edző: Jos Daerden

Gólszerzők: Balogh B. (51.), illetve Costin (68.), F. Lazar (72.)

Olvasói sztorik