NB I

Két komoly meccs egy nap

A Győri ETO előbb 1-0-ra nyert a szlovák FK Senica ellen, majd 3-0-ra kikapott az orosz Dinamo Moszkvától.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzések
Győri ETO FC – FK Senica (szlovák) 1-0 (0-0)
Belek, Törökország
ETO: Molnár (Nagy G., 85.) – Svec, Djordjevics, Lang, Tokody – Pilibaitis (Kalmár Zs., 33.), Nicorec, Németh L. – Dudás (Farkas 57.), Alekszidze (Kvilitaia, 56.), Andrics
Gólszerző: Nicorec (tizenegyesből)
Győri ETO FC – Dinamo Moszkva (orosz) 0-3 (0-1)
Belek, Törökország
ETO: Sztevanovics – Takács Á., Lipták, Had, Völgyi – Pátkai, Kamber, Kronaveter (Trajkovics, 64.) – Koltai, Kink (Strestík, 61.), Varga R. (Dudás, 72.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Kokorin (tizenegyesből 33.), Epureanu (52.), Davidov (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután előbb a szlovák bajnokság harmadik helyén álló FK Senica ellen lépett pályára a Győri ETO FC. Az első félidő nagy küzdelmet hozott, de egyik csapat sem került előnybe. A 33. percben Pilibaitis megsérült. A félidőben Alekszidzét a grúz próbajátékos, Kvilitaia váltotta. A hetvenedik percben megszerezte a vezetést az ETO: egy beadásba kézzel ért bele az egyik szlovák védő, a játékvezető pedig a tizenegyes-pontra mutatott. A jogos büntetőt Mihai Nicorec értékesítette. A 85. percben a Senica is büntetőhöz jutott, a kiugró csatár lábát Molnár kapus elhúzta. A tizenegyes elvégzésekor már Nagy Gergely állt a kapuba, aki remek vetődéssel hárította a büntetőt, így az ETO először nyert idén Belekben – tudósít a klub honlapja.

Szombati második edzőmérkőzését az orosz Dinamo Moszkva ellen játszotta az ETO, amelyben kezdőként kapott helyet Tarmo Kink, és a korábbi meccseket kihagyó Pátkai Máté is a vezetőedző rendelkezésére állt. A túloldalon Dzsudzsák Balázst a cserepadra ültette Dan Petrescu vezetőedző.

Az első húsz percben kiegyenlített volt a játék, de a Győr előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Kink remekül ugratta ki Vargát, aki elől a kapus az utolsó másodpercben tudott csak tisztázni; Kronaveter lőhetett egyszer szabadrúgást úgy, ahogyan azt Détári annak idején a magyar–lengyelen, csak ebből nem lett gól, de veszélyesen csavarodott a labda; Varga Roland fejelhette kapura Koltai beadását, de egy kicsit magas volt a beadás, így nem tudta pontosan irányítani a fejest.

A folytatásban előbb Sapeta távoli lövése került el éppen a győri kaput, majd Takács Ákos remekül húzta meg a jobb oldalt, és a beadását Kronaveter kecsegtető helyzetből a kapus kezébe rúgta. A 33. percben Kevin Kurányi kapott remek labdát a jobb oldalon, szépen sarkazta vissza, a beadásra Kokorin egyedül érkezett, de lövésébe Sztevanovics kapus jól vetődött bele. A kipattanó Ignatovich elé került, akinek a lövése elé Takács csúszott be, és a játékvezető úgy látta, a hátvéd eltalálta ellenfele lábát is. A megítélt tizenegyest Kokorin értékesítette, így megszerezte a vezetést a Dinamo (0-1).

A 38. percben Ignatovich szerezte meg többször is a labdát a baloldalon, majd középre tette. Marián Had az ötösről középre fejelte ki, a labda éppen a tizenhatoson álló Sapeta elé került, aki egyből, laposan megcélozta a bal alsó sarkot, de Sztevanovics kivédte a lövést. Összességében a félidő első fele sikerült jobban a magyar csapatnak, ekkor az ETO több helyzetet is kidolgozott, de a 25. perc után egyre inkább átvette a játék irányítását a Dinamo, és ekkor már veszélyesebben játszott a győrieknél.

A második félidőben Dzsudzsák beállításával még több veszélyt jelentett az ETO kapujára a moszkvai együttes. A magyar válogatott klasszis előbb egy szabadrúgást lőtt a sorfalba, majd bal külsővel tekerte középre a labdát, amit középen megcsúsztatott az egyik csapattársa, Sztevanovics csak beleütni tudott, de pechjére Epureanu éppen ott érkezett, és közelről a hálóba pofozta a labdát. Néhány perccel később egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után jól ugrott ki Davidov a két középsővédő között, és elpasszolta a labdát a kapus lába mellett (0-3).

Az 56. percben Varga Roland szabadrúgása landolt a kapus ölében. Az ETO-nak most újra több lehetősége volt, de elsősorban a távoli lövésekkel próbálkoztak a játékosok. A 62. percben eldugták a labdát az oroszok, a végén Szolomatin lőtt nem sokkal a tizenhatos vonal elől, de lefelé csapódó lövése nem sokkal a kapu fölött hagyja el a játékteret.

A 77. percben Sztevanovics szedte ki a jobb felsőből Szolomatin bombáját. A 82. percben kecsegtető helyzetbe kerülhetett volna a Győr, egy jobboldali beadásra ketten is érkeztek, de Rijkov az utolsó pillanatban tisztázott. A hajrában még mindkét csapat előtt adódott lehetőség arra, hogy változtasson az eredményen, de ez már egyiknek sem sikerült.

A magyar csapat számára jól indult a meccs, magabiztosan és gólra törően kezdett az ETO, de a Dinamo a mérkőzés középső félórájában a kisalföldiek fölé nőtt. A második félidő elején végrehajtott cseréik még több frissességet hoztak az oroszok játékába, 3-0 után pedig már inkább az eredmény tartására törekedtek. A győrieknek voltak jó momentumaik, de összességében az oroszok győzelme megérdemelt.

Sérülés miatt kellett cserélnie az első mérkőzésen Pintér Attilának: Linas Pilibaitis rosszul esett, és a derekát fájlalva botorkált le a pályáról. A légióst este be kellett vinni a kórházba, ahol majd megröntgenezték, mert félő, hogy a csípőlapátjából letörött egy darab. Ha valóban, akkor akár három hónap kihagyás is várhat a középpályásra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik