NB I

Győri ETO: válogatott erősítés

Szlovák válogatott védőt igazolt a bajnoki listavezető, és az észt Tarmo Kink is visszatért!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott az OTP Bank Ligában listavezető győri klub, és bejelentette, hogy az észt válogatott Tarmo Kink ismét az ETO-ban folytatja pályafutását. Az is kiderült, hogy mellette egy szlovák válogatott védő, Marián Had is csatlakozik Pintér Attila vezetőedző keretéhez.

– Azért jöttem ide, hogy a bajnokságot megnyerhesse a csapat, ebben szeretnék segíteni. Azt szeretném, ha minél fittebb lennék, és én is sokat hozzá tudnék tenni a teljesítményemmel – idézte a tizennégyszeres szlovák válogatott játékost a győriek honlapja.

A sajtótájékoztatón felidézték a gólokat Tarmo Kink korábbi győri időszakából. Mint ismeretes, az észt válogatott akkor az együttes házi gólkirálya volt.

– Természetesen nagyon jó érzés volt visszanézni ezeket a gólokat. Azt szeretném, ha ugyanúgy tudnám folytatni, mint amikor elmentem Győrből – nyilatkozta az újra ETO-mezt húzó Tarmo Kink.

Klement Tibor, a győriek ügyvezető igazgatója elmondta, nem volt könnyű dolguk Kink visszacsábításánál.

– Nagyon sok munkánk és energiánk van Tarmo Kink leigazolásában, aki Pintér Attila kimondott kérésére kerül vissza Győrbe. Tudjuk, hogy a Debrecen, a Videoton és egy román élcsapat is kereste őt, nagyon örülök, hogy bennünket választott – mesélte a klubvezető.

Pintér Attila az eligazolása után is tartotta a kapcsolatot Kinkkel.

– Mindenki tudja, mit jelentett Tarmo Kink játéka az első érában itt Győrben. Tartottam vele a kapcsolatot, amíg nem játszott Magyarországon, és az ő elmondása szerint Middlesborough óta nem találta a helyét – részletezte a vezetőedző. – A beszélgetéseink során kiderült, hogy bízik bennem, én bízom benne, és remélem, sikerül ugyanolyan szintre emelni a játékát, mint amikor itt szerepelt a csapatban. Egyébként, amikor eligazolt tőlünk, akkor kapta meg a Hivatalos Labdarúgók Szervezetének két díját is, amit eddig őriztem, és most adhatom át neki. Eredetileg úgy terveztem, hogy ha az észt válogatott hazánkba jön, akkor találkoztunk volna, de szerencsére Győrbe került, így most megkaphatja a Puskás Ferenc-díjat, amit a legjobb légiósként érdemelt ki, és az Albert Flórián-díj második helyezését, amit a legjobb játékosok kapnak.

A vezetőedző Marián Hadról is jó véleménnyel volt, a szlovák játékos meggyőzte a győriek trénerét.

– Hozzánk került a felkészülés elején Marián Had, akiről nagyon sok jót hallottam. A pályafutása nem mondható túl szerencsésnek, hiszen sérülések érték, de azt hiszem, akire a Sporting Lisszabon vagy a Lokomotív Moszkva felfigyel, azt, ha elkerülik a sérülések, az ETO hasznára is válhat. Több poszton is bevethető, hiszen szélső és belső védőként is számíthatok rá – ecsetelte Pintér Attila.

A győriek honlapjának beszámolója szerint további erősítések is várhatók.

– Törökországban is megnézünk olyan játékosokat, akikről elképzelhető, hogy az ETO labdarúgói lesznek. A koncepció nem változott: minőségi játékosokat szeretnénk igazolni – magyarázta a vezetőedző.

Klement Tibor a távozó játékosokról is beszélt, elmondta, több labdarúgó sorsa sem rendeződött egyelőre.

– Négy olyan játékosnak keressük a helyét, akiknek a sorsa nem rendeződött. Simon András nem fogadta el a Siófok ajánlatát, más klubokkal tárgyal – folytatta a klubvezető. – Valentin Babics nyár óta az NB II-es csapattal edz, de nem játszik, reméljük, megoldódik az ő sorsa is. Jarmo Ahjupera nyáron Újpestre igazol, elképzelhető, hogy már most a fővárosiakhoz kerül, vagy más klubnak adjuk kölcsön. A negyedik Marko Dinjar, aki a nyáron lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani, s miután a nyári időszak a remélhető kupaszereplés miatt nagyon rövid lesz, úgy döntöttünk, hogy tavaszra csapatot keresünk neki.

Olvasói sztorik