NB I

„Nagyon jó a csapatkémia!”

Djordje Kamber mesél az egyiptomi edzőtáborozásról, a bajnoki álmaikról és a tavaszi duplázás esélyeiről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután érkezett haza 12 napos egyiptomi edzőtáborából a Győri ETO csapata. Sokat nem pihenhetnek a bajnoki tabella élén álló gárda játékosai, néhány nap múlva ugyanis Törökországba utazik az együttes, tehát hasonlóan jó időjárási körülmények között folytatja a felkészülést a kisalföldiek kerete. Az egyiptomi túra alatt azonban nem ment minden zökkenőmentesen, több elmaradt edzőmeccs mellett a csapat poggyászai sem értek még haza. A csapat szerb-bosnyák középpályása, Djordje Kamber mesélt a Rangadó.hu érdeklődésére az afrikai táborozásról.

– Nagyon jó volt az egyiptomi edzőtábor, nagyszerű munkát végeztünk – kezdte a 29 éves játékos, akit Belgrádban értünk utol. – A felkészülésünket kiválóan szolgálta ez a kéthetes időszak. Sajnos a tervezett edzőmérkőzéseink nagy része elmaradt, így némi hiányérzet azért maradt bennünk. Egy-két meccset azonban így is lejátszottunk, amelyek tökéletesen megfeleltek a célnak. Néhány nap múlva utazunk Törökországba, és biztosan lehetőségünk lesz pótolni az elmaradt felkészülési találkozókat.

– A csapat poggyászai Kairóban maradtak. Azóta előkerültek?
– Igen, az egyiptomi repülőtéren maradtak a csomagok. Ha minden jól megy, a napokban megkapjuk őket.

– Az ETO vezeti az OTP Bank Liga tabelláját. Mit gondol, miért ilyen erős idén az együttes?
– Úgy gondolom, hogy remekül tudunk csapatként működni. Igaz, hogy egyénileg nagyszerű labdarúgók alkotják a gárdát, de mindenki teszi a dolgát, s ezáltal nagyon jó a csapatkémia, így pedig jönnek az eredmények is. Szerintem ez a titkunk, ezért vagyunk idén ennyire jók.

– Mit vár a tavaszi szezontól?
– Egyetlen dolgot várok, hogy megnyerjük a bajnokságot. Tudjuk, hogy nehéz lesz, hiszen kiváló alakulatok vannak a nyomunkban. Hiszünk magunkban és a képességeinkben, és hiszünk abban is, hogy ugyanolyan remekül tavaszi produkciót tudunk nyújtani, mint ahogy azt tettük ősszel. Ha kihozzuk magunkból a legjobbat, akkor meglehet a bajnoki aranyérem.

– Mit gondol, képes lehet a Győr csapata arra, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is az élen végezzen?
– Úgy gondolom, hogy igen. Biztos, hogy egyik sorozatban sem lesz egyszerű dolgunk. Százötven százalékot kell nyújtanunk, és akkor bízom benne, hogy mindkét fronton sikeresek lehetünk.

– Meddig tervezi, hogy az ETO-ban, illetve hazánkban futballozik?
– Három évig még szerződés köt a klubhoz, és örülnék, ha kitölthetném ezt az időt a csapatnál. Egyelőre nem gondolkozom ilyen távlatokban, jelenleg csak a felkészülésre és a tavaszi szezonra koncentrálok. Ha kapnék valahonnan egy számomra nagyszerű ajánlatot, akkor természetesen váltanék.

– Voltak ajánlatai a mostani átigazolási időszakban?
– Nem tudok semmilyen megkeresésről.

– Nemrégiben született meg második gyermeke, Győrben lakik a családja közel önhöz?
– Nem, jelenleg Belgrádban vannak, hiszen amíg az egyiptomi illetve török edzőtáborba vagyok, addig ők is otthon vannak. Természetesen később csatlakoznak hozzám, és együtt élünk Győrben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik