NB I

Egyiptomban készül a Győr

Több mint egy hete Egyiptomban edzőtáborozik a Győri ETO FC.
Hurghadából írt blogbejegyzést Koltai Tamás.
“Nincs sok szabadidőnk, de hát ez természetesen, ki kell használnunk ezt a jó az időt, és hogy füves pályán tudunk edzeni. Általában napi két tréning van, ez megszokott a felkészülésnek ebben a szakaszában. Kivétel csak a csütörtöki nap volt, akkor részt vettünk egy hajókiránduláson és megnéztük a várost is.
Mai nap egymás közötti játék szerepelt a programban, itt volt lehetőségünk, hogy bizonyos szituációkat gyakoroljuk, tovább finomítsunk, mert azt szeretnénk, ha még kiszámíthatatlanabbak lennénk az ellenfél számára.”

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyiptomi keretben három kapus is van, Sasa Stevanovics, Molnár Péter és Nagy Gergely. Az Eto csapatkapitányával, Sasa Stevanoviccsal a klub honlapja készített interjút.

Számolja, hányadik edzőtábornál tart?

– Nem, nincs is értelme. Az első pár alkalom még az újdonság miatt érdekes volt, de most már rutinos játékosként csak az fontos számomra, hogy hasznos legyen.

– És hasznos?

– Ha lehet választani, hogy otthon mínusz 3-4 fokban, műfüves pályán meg a teremben tréningezzünk, vagy elutazzunk egy olyan helyre, ahol ideálisabban a körülmények, akkor nem kérdés, hogy hasznos-e. Az időjárást leszámítva az ETO-nál ideálisak a feltételek, a klub mindent megtesz, hogy megfelelően felkészüljünk az idényre, de azért ezek az edzőtáborok éppen a 25-30 fokos hőmérsékletkülönbség miatt fontosak számunkra.

– Csapatkapitányként mennyi plusz feladata van?

– Nem több mint otthon. Ha valamit át kell beszélnünk, akkor ugyanúgy adnak a véleményemre itt is, mint Győrben, de túl sok dolgom nincsen. Az új játékosok beilleszkedését kell segítenem, de ez egy befogadó társaság, nem szokott gondot okozni. Valamennyi csapattársam tudja, mi a cél, és azt is, hogy ehhez csak fegyelmezett és motivált munkára van szükség. Ha most nem tennénk meg mindent ebben az időszakban, a bajnokságban sokkal nehezebb dolgunk lenne. Így se lesz persze könnyű, de hiszek az elvégzett munkában.

– A fiataloknak mit a legnehezebb megtanulni?

– Szeretnek edzeni és imádják a focit, ez jó, hiszen enélkül nem menne a dolog. Fontos azonban az is, hogy az edzések és a pihenés egyensúlyban legyen. Az edzőtáborok erre is jók, hiszen itt minden alá lehet rendelni a labdarúgásnak.

– Vannak gyermekei, készül nekik valamilyen meglepetéssel?
– Igen, de nem szeretném elárulni mi is lesz az.

forrás: www.eto.hu

Olvasói sztorik