NB I

Két döntetlennel kezdett a Győr

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután a Győri ETO küldöttsége megérkezett a törökországi Belekbe, az első vacsoránál Dzsudzsák Balázs, az orosz Dinamo Moszkva és a magyar válogatott játékosa tűnt fel az asztalok között, és üdvözölte a csapatot.

– A januári felkészülés néhány edzését az ETO-nál töltöttem, ahol több barátom is futballozik – mondta a klub honlapján Dzsudzsák. – Rendkívül jó benyomásokat szereztem a csapatról, jól éreztem magam Pintér Attila pörgős edzésein. Amikor megtudtam, hogy a győriek hol laknak, azonnal autóba ültem, és meglátogattam őket. Bár a szerdai válogatott meccsen találkozom Koltai Tomiékkal, azért meghívtam őket a Steaua Bucuresti elleni felkészülési mérkőzésünkre. Február kilencedikén aztán találkozunk a pályán…

Dzsudzsák Balázs egyébként annyira hálás az edzéslehetőségért, hogy ajándékkal is kedveskedett a klubnak, amely éppen ötven éve nyerte első bajnoki címét. A középpályás stílusosan ötven Puma labdát ajándékozott az ETO-nak, amelyet az utánpótlás-csapatok használhatnak majd.


Vasárnap két edzőmérkőzést is játszottak a győriek Törökországban, de volt néhány hiányzó: Tarmo Kink az észt válogatottban van, Lazar Sztanisics, Pátkai Máté és Nagy Gergely pedig sérülés, illetve betegség miatt nem lépett pályára.

A cseh 1. FK Pribram ellen 1-1-es döntetlent játszott a magyar élvonal listavezetője. A találkozó első gólját az ETO szerezte, a 74. percben Varga Roland beadását Strestík lőtte 14 méterről a léc alá, de két perccel később egy kapu előtti kavarodásból, közvetlen közelről egyenlített a Pribram.

A csehek elleni döntetlen után negyed órával máris kezdődött a második meccs, méghozzá a kazah FC Taraz ellen. Ezúttal a téli szezon során megműtött Takács Ákos és Dudás Ádám is szerepet kapott. Gyönyörű góllal szerzett vezetést a magyar csapat az első negyedóra végén: Kronaveter állt oda egy szabadrúgáshoz, és harminc méterről védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba. A 35. percben egy formás támadás végén egyenlített a kazah együttes.

Az 57. percben újra megszerezte a vezetést az ETO: Dudás lőtt 22 méterről kapura, elsőre a kapus bravúrral hárított, de a kipattanóra érkező Nicorec a tizenegyes pontról a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. A 65. percben több cserére is sor került, így pályára lépett egy próbajátékos is: a 19 éves grúz center, Giorgi Kvilitalia az őszi szezont hazája bajnokságában, az FC Sasco Tbilisziben játszotta, ahol 16 mérkőzésen 22 alkalommal volt eredményes. A hosszabbítás perceiben aztán egyenlíteni tudott a Taraz, a kazah csapat büntetőből volt eredményes (2-2).

Nemzetközi felkészülési mérkőzések

Győri ETO FC – 1. FK Pribram (cseh) 1-1 (0-0)

ETO: Sztevanovics – Tokody, Lipták, Had, Völgyi – Trajkovics, Kamber, Strestík – Varga R., Koltai, Andrics

Gólszerző: Strestík

Győri ETO FC – FC Taraz (kazah) 2-2 (1-1)

ETO: Molnár P. – Svec, Takács Á. (Paget, 80.), Djordjevics, Lang – Nicorec, Pilibaitis, Kalmár (Németh L., 65.) – Dudás (Farkas II B., 65.), Alekszidze (Kvilitaia, 65.), Kronaveter. Edző: Pintér Attila

Gólszerzők: Kronaveter, Nicorec

Olvasói sztorik