NB I

Gól nélküli ETO-iksz

Harmadik törökországi edzőmérkőzésén döntetlent játszott a Győr.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyar idő szerint pár perccel 14 óra után kezdődött a Győri ETO FC harmadik felkészülési mérkőzése Belekben, a román első ligás Gloria Bystrica ellen. Kiegyenlített első félidő után nagy mezőnyfölényre tett szert a magyar csapat, de miután a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, végül érintetlenek maradtak a hálók az összecsapáson – írja a győriek honlapja.

Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, gól nem született. A szünetben hat játékost is cserélt Pintér Attila, és nem mindenki ugyanott játszott, ahol kezdte. Így például Takács Ákos behúzódott a védelem közepére, Had kiment balra, és a Völgyi helyett pályára lépő Svec lett a jobbhátvéd.

A második félidőt két nagy helyzettel nyitották a kisalföldiek. Előbb egy remek támadás végén Svec beadását öt méterről bevetődve Nicorec fejelte alig mellé. Nem sokkal később Varga Roland szabadrúgását közelről fejelhette Kamber a felső sarok felé, a román csapat kapusa viszont odaért és bravúrral hárított. A 60. percben Kalmár csapott le egy labdára, két szép csellel betört a tizenhatoson belülre, de lövését hihetetlen bravúrral ezúttal is megfogta a kapus.

A 70. percben két egymást követő szögletből szerezhetett volna gólt az ETO. Előbb Varga beadását Lipták fejelte kapura, a kapus röviden mentett, így Kamber kotorhatta ismét kapura, de a gólvonalra bevetődve tisztázott egy védő. Újra szöglet következett, ezúttal Kronaveter csavarta középre, ismét Kamber került helyzetbe, de ezúttal nem sokkal a jobb alsó sarok mellé csúsztatta a labdát. A 87. percben Kalmár nagyszerű labdával ugratta ki Nicorecet, aki 14 méterről kevéssel lőtt a bal alsó sarok mellé.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Győri ETO FC – Gloria Bystrica (román) 0-0

ETO: Sztevanovics (Molnár P., a szünetben) – Takács Á., Lipták (Lang, 75′), Had, Völgyi (Svec, a szünetben) – Pilibaitis (Kalmár, a szünetben), Kamber (Tokody, 75′), Trajkovics (Kronaveter, a szünetben) – Varga R. (Farkas, a szünetben), Strestík (Aleksidze, a szünetben), Andrics (Nicorec, a szünetben). Edző: Pintér Attila

Olvasói sztorik