NB I

Hétvégén eldőlhet a sorsuk

Horváth Detre és Szvoboda Szabolcs sem Szombathelyen kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pakson és Szeged próbálkoznak a Szombathelyi Haladás második csapatától elküldött labdarúgók. Horváth Detrét és Szvoboda Szabolcsot októberben tiltották el a NB II-es csapat edzéseitől, harmadik társukkal, Nagy Zoltán Dániellel együtt. Azóta kiderült, hogy az U20-válogatottnál is bizonyító Horváth Detrét a Paks, Szvoboda Szabolcsot pedig az NB II-es Szeged hívta próbajátékra.

– Várhatóan hétvégén dől el, hogy maradhatok-e Pakson, vagy sem – válaszolta a Rangadó.hu megkeresésére Horváth Detre. – Szombaton edzőmérkőzésen lépünk pályára, utána derül ki, hogy sikerült-e meggyőznöm a szakmai stábot. A magam részéről mindent megteszek azért, hogy a csapatnál folytathassam a pályafutásom.

– Mennyire volt nehéz újra edzésbe állni? Úgy tudom, Szombathelyen egyénileg kellett készülnie.
– Eredetileg arról volt szó, hogy végleg elküldenek bennünket a Haladástól, azonban nem sokkal később jelezték felénk, hogy újra látogathatjuk az edzéseket. Én ezzel a lehetőséggel nem kívántam élni, így egyedül készültem az ősz hátralevő részében. Kemény, pörgős edzéseket vezényel a paksi szakmai stáb, de úgy érzem, nem vagyok hátrányban a többiekkel szemben. Igyekeztem formában tartani magam, ami szerintem sikerült is. Amely gyakorlatot tudtam egyedül végezni, azt meg is csináltam, így hamar belelendültem a játékba, nem okozott gondot felvenni a tréningek ritmusát.

A másik próbázó, a szegedi születésű Szvoboda Szabolcs is jó erőnlétben várta a téli alapozást.

– Novemberben már ismét a Haladás keretével készülhettem, így nem kellett sokat egyedül tréningeznem – kezdte a húszéves védő. – A felkészülést viszont már itt kezdtem el Szegeden, úgy érzem, nem voltak, illetve nincsenek erőnléti lemaradásaim a csapattársakhoz képest. Zökkenőmentes volt az alapozás megkezdése.

– Mekkora az esély arra, hogy a szegedi klubnál folytatja a pályafutását?
– Abszolút úgy érzem, hogy működne ez a dolog – folytatta Szvoboda Szabolcs. – Hétvégére várhatóan eldől, hogy meggyőztem a szakmai stábot vagy sem. Szimpatikus csapat a Szeged, ráadásul a szülővárosomról van szó, otthon érzem magam a klubnál. Az új vezetőedző, Gálhidi György személyében egy nagyon jó szakembert szerződtetett az együttes, élvezem a hajtós edzéseket. Azonban nem szeretnék előreszaladni a dolgokban, hiszen még élő szerződésem van Szombathelyen. Ha sikerülne meggyőznöm a szegedi stábot, utána még meg kell beszélnem a váltás részleteit a Haladás vezetőivel is, csak ezután lehet szó a klubváltásról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik