NB II

Gálhidi György a Szeged új edzője

Omán helyett Csongrád megyét választotta az 58 éves Gálhidi György, aki visszatér az NB II-be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December 12-én azt írta a sportnapilap, hogy ismét Ománban vállal munkát Gálhidi György, csütörtökön viszont hivatalosan bejelentették, hogy ő lett az NB II Keleti-csoportjának 12. helyén telelő Szeged 2011 vezetőedzője. A klubhoz fél plusz egy évre szerződő új tréner a tervek szerint az ünnepek után mutatkozik be a csongrádi megyeszékhelyen, s természetesen a csapat január hetedikén az ő irányításával kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra – írja a szegedma.hu.

A Csepel egykori hátvédje 25 éves dolgozik edzőként, idehaza dolgozott a többi között a Tiszakécske, a Honvéd, a Kecskemét, a Diósgyőr, a Pápa, a BKV Előre és a Nyíregyháza együttesénél, de vállalt munkát Vietnamban is. Nagyjából száz élvonalbeli mérkőzésen ült a kispadon.

– Sokat beszélgettünk az elmúlt napokban Adem Kapiccsal, a sportigazgatóval, és Lóczi István megbízott edzővel is a jövőről, az elképzelésekről és a lehetőségekről, s azt látom, hogy minden feltétel adott a jó munkához – nyilatkozta Gálhidi György. – Természetesen lesznek változások a csapat háza táján, jönnek is játékosok és távoznak is, de konkrétumokról nem tudok beszámolni még. Január hetedikén elkezdjük a felkészülést, személyesen akkor ismerkedek majd meg a fiúkkal, de a munkát én már a fejemben elkezdtem. Amikor Nyíregyházán voltam edző, ellenfélként találkoztam a gárdával, és több tévés meccsét is láttam a Szegednek. Sokra hivatott együttesről van szó, az elsődleges célunk az lehet, hogy az első öthöz fölzárkózzunk a tabellán. Amit szeretnék megvalósítani, az egy agresszív, visszatámadó foci, ahol a védők is szerepet vállalnak a támadásokban. Fontosnak tartom, hogy látványos labdarúgást műveljünk. Én is azok közé az edzők közé tartozok, akik a sok munkában hisznek, ennek szellemében kezdjük a felkészülést januárban.

Olvasói sztorik