Hírek

„Kár a múlton rágódnom”

Az Ománban sikeresen dolgozó Gálhidi György jövője napokon belül eldőlhet.

Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt szezonban több-kevesebb ideig három együttes kispadján is megfordult Gálhidi György. A BKV Előre SC-től történő gyors távozása után az ugyancsak NB II-es Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője volt. A szabolcsi gárdát főként anyagi okok miatt hagyta el januárban, és Ománban vállalt munkát. A Rangadó.hu értesülései szerint a szakember a következő idényben a Zalaegerszeg együttesét irányíthatja, de érdeklődésünkre csak annyit mondott, három klubtól van konkrét ajánlata, ebből kettő külföldi…

– Meglehetősen viszontagságos szezon van a háta mögött. Nem bánta meg, hogy a BKV Előre és a Nyíregyháza együttesétől is továbbállt?
– Utólag már okos az ember. Akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak, persze főleg a nyíregyházi történet miatt fájhat egy kicsit a szívem. Ezen azonban már túltettem magamat. Túlléptem, kár a múlton rágódnom – mondta a Rangadó megkeresésére Gálhidi.

– Magyarországról Ománba távozott. Hogy tetszik önnek a keleti világ? Milyen viszonyok uralkodnak a labdarúgásban?
– Korábban már dolgoztam Ázsiában, a légkör nem volt teljesen ismeretlen számomra. A többi arab országgal ellentétben nagyon kedvesek, barátságosak az emberek Ománban. Szakmailag pedig elmondható, hogy egyébként felkészült, színvonalas a bajnokság. Feljutó csapatnak voltam az edzője, szezon közben álltunk dobogós helyen is, végül a középmezőnyben végeztünk. Összességében elégedett lehetek, mivel sikerült túlszárnyalni a célkitűzést a csapattal.

– Mit hoz a jövő? Több hazai egyesületnél is felvetődött a neve. Visszatér?
– Három klubtól van konkrét ajánlatom, ebből kettő külföldi. A menedzserem dolgozik az ügyön, néhány napon belül már döntés születhet. Addig még nem szeretnék semmit mondani ebben az ügyben.

– Figyelemmel követi az Európa-bajnokság eseményeit? Szakmailag hogyan ítéli meg a csapatok játékát?
– Az tapasztalható, hogy rengeteg kiemelkedő csapat van, tele klasszisokkal. Nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, ezek tükrében talán nem is annyira meglepő, ha olyan csapatok, mint például Oroszország és Hollandia már elbúcsúztak. Sok válogatott a támadásra is nagy hangsúlyt fektet a stabil védekezés mellett. Bízom benne, hogy a taktika nem fog a játék rovására menni. Ez esetben láthatunk még remek összecsapásokat.

Olvasói sztorik