NB II

Az a fránya kommunikáció…

A szegedi Szvoboda Szabolcs szívesen visszatérne szülővárosa csapatába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön látott napvilágot a hír, miszerint Horváth Detre, Szvoboda Szabolcs és Nagy Zoltán Dániel sem látogathatja a továbbiakban a Szombathelyi Haladás II edzéseit, de az okokról hivatalosan senki nem nyilatkozott. A fiatalok sem, és Tóth Miklós ügyvezető sem.

Megkerestük Horváthot és Nagyot, de nem álltak kötélnek, Szvoboda Szabolcsot viszont hétfő délelőtt elértük, és szóra is bírtuk. Persze, a konkrét történettel ő is adós maradt, de azt legalább megtudtuk, hogy edzője korábban vele példálózott az edzéseken, de végül kommunikációs okok vezettek a kialakult helyzethez.

– Mi vezetett a félig-meddig szakításhoz?
– Konkrét dolgokról nem nagyon szeretnék beszélni, mert bár a többiek problémája is hasonló volt, mindhármunknál különböző okok játszottak közre – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Szvoboda Szabolcs. – Télig szerződésünk van, de abban állapodtunk meg a vezetőkkel, hogy akkor közös megegyezéssel távozunk, mi legalábbis így tudjuk jelenleg. Addig nem készülhetünk együtt a csapattal. A többiek problémáiról nem szeretnék semmit mondani, nálam kommunikációs okai voltak a kialakult helyzetnek. Ebben érzésem szerint én is hibás vagyok és a szakmai stáb is. Keveset játszottam, lehet, jobb lett volna, ha a nyáron kölcsönadnak. Azt mondták, az edzésteljesítményemmel sincsenek megelégedve, de erre azt válaszoltam, hogy a kevés játéklehetőség ellenére is maximálisan edzettem, konditerembe jártam, ráadásul az edző sokszor velem példálózott, azt mondta a többieknek, úgy kéne edzeni és készülni, ahogy én teszem. Nem tehetek mást, elfogadom a döntést, és készülök tovább becsülettel.

– Egyszer már volt kölcsönjátékos, méghozzá az előző idényben, Budaörsön.
– Azt én kezdeményeztem. Annak idején Aczél Zoltán vezetőedző kezdeményezésére felkerültem a Haladás első keretéhez, de jött egy sérülés. Szárkapocscsont-törésem volt, akkor sem tudtam kijönni a gödörből, amikor felépültem. A budaörsi időszak nagyszerűen sikerült, feltöltődtem mentálisan, és játékban is utolértem magam. Szerettem volna, ha ismét kölcsönadnak, de Szombathelyen azt mondták, az NB II-ben számolnak velem, hiszen kevesen vagyunk.

– Mivel alapvetően szegedi, a téli időszakban inkább a környékbeli csapatokat részesíti majd előnyben?
– Igen, ha lesz lehetőség, akkor leginkább a déli, keleti részen helyezkednék el, de nem áll távol tőlem, hogy máshol, nyugaton vagy északon folytassam. Tizennégy éves korom óta egyedül élek, tehát ez nem probléma számomra, de Szegeden szívesen játszanék, ha úgy alakul.

Nem mentek edzésre?!

Ha a listavezető Puskás Akadémia FC-t nem számítjuk (márpedig a felcsútiak papíron különváltak a Videotontól, tehát ők ne tartoznak ebbe a kategóriába), akkor a bajnokság egyharmadánál a Haladás II a legjobb tartalékcsapat az NB II Nyugati-csoportjában. A szombathelyiek négy győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel a hatodik helyen állnak. Náluk csak a keleti negyedik helyezett Honvéd-MFA teljesít jobban, amely egy ponttal többet gyűjtött.

A húszéves Horváth Detre az előző szezonban 19 meccsen lépett pályára az NB III-ban és négyszer a Ligakupában. A mostani idényben hét másodosztályú bajnokin és egy Ligakupa-találkozón játszott. A csatár tagja volt az U20-válogatottnak is. A 21 éves balhátvéd, Nagy Zoltán Dániel az előző szezonban az NB II-es SVSE csapatában szerepelt, kölcsönben. A soproniaknál alapembernek számított, hiszen 24 mérkőzésen volt kezdő, ezt a mostani bajnokságban hétszer mondhatta el magáról. A húszéves jobbhátvéd, Szvoboda Szabolcs kilenc NB II-es meccsen kezdett tavasszal a Budaörs színeiben, ősszel viszont csak egy Ligakupa-mérkőzésen játszhatott, a másodosztályban nem adtak neki lehetőséget.

Természetesen megpróbáltunk utánajárni, miért kerültek körön kívülre a fiatalok? A Rangadó.hu értesülései szerint télen mindenképpen megváltak volna tőlük, sőt nem csak hármuktól, hanem több embertől is, mert nincsenek megelégedve a fiatalok hozzáállásával, ami az említett helyezés tekintetében némileg meglepő. Ami a múlt héten történt, csak jó indok volt az elküldésükre: egy délelőtti NB II-es edzés elején elmondták, hogy kikre számítanak délután az első csapat edzésén, mivel a felnőttek aznap a sérülések miatt kevesen voltak. A kijelölt öt-hat ember között ott volt a kitagadott trió két tagja is, akik végül egészségügyi okok (kisebb sérülés) miatt mégsem mentek az élvonalbeli együttes foglalkozására, de ezt a délelőtti tréning után még nem közölték senkivel, telefonon viszont hiába próbálkoztak, nem érték el az edzőjüket. Hát ezt jelenti a kommunikációs ok… Ráadásul információnk szerint nem ez volt az első fegyelmezetlenségük.

Olvasói sztorik