NB I

Angol erőnléti edző Pápán

Fellai, Benko és Cekulajevs távozott, egyelőre csak Dóczi érkezett, Marics biztosan marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Lombard Pápa is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Hétfő délután előbb Zsivóczky Gyula vezetőedző, majd Árki Gábor klubmenedzser és Szemán György klubigazgató köszöntötte a játékosokat, aztán a szakmai stáb a műfüves pályán átmozgató edzést vezényelt a keretnek – tudósít a papa-ma.hu.

Az első tréningről igazoltan hiányzott Youssef Sekour, Goran Marics, Lazar Arszics és Ceasar Quintero, ők a hét második felében csatlakoznak társaikhoz. A klubnál viszonylag nyugodtan telt a szünet, a háttérben a csapat megerősítése érdekében azonban komoly munka folyik. Fellai József és Jose Benko után elhagyja az együttest a nagy reményekkel érkező, ám csalódást keltő lett Aleksandrs Cekulajevs is. Érkező a visszatérő Dóczi Krisztiánon kívül egyelőre nincs, a szakmai stáb azonban egy fiatal, tehetséges angol szakemberrel gyarapodott.

– Nagy örömömre hosszú tárgyalások után sikerült Barney Lord erőnléti edzőt szerződtetni, az angol szakember a sheffieldi akadémián sajátította el tudását, korábban pedig a Ferencváros utánpótláscsapatainál dolgozott. Bízom benne, hogy vele sokkal eredményesebb, komplexebb, hatékonyabb munkát tudunk elvégezni, mint korábban. Nem csak erőnlétben, hanem játékkészségben is fejlődnünk kell, ha ez sikerül, a befektetett munkának meg kell térülnie – magyarázta Zsivóczky Gyula vezetőedző, majd hozzátette, már egy hónapja zajlanak a kulisszák mögött a tárgyalások, bízik benne, hogy olyan játékosok kerülnek Pápára, akik minőséget képviselnek.

Szemán György a játékoskeretben várható változásokról elmondta, hogy Dlusztus Andrást Lengyelországból figyelték, de konkrétum ebben az ügyben még nincs. Goran Marics távozásáról sincs szó, ebben a szezonban biztosan Pápán marad.

– Mindenképpen szeretnénk igazolni, a tárgyalások most folynak, magyar szinten azok jöhetnek szóba, akik jelenlegi csapatuknál nem szeretnének maradni, vagy lejárt szerződésűek, szóba kerülhet még a kölcsönszerződés is, aminek mi annyira nem vagyunk a hívei. Aláírt szerződésű új igazolás jelenleg nincs. A csapat várhatóan februárban egyhetes törökországi edzőtáborba utazik, február elejére pedig remélhetőleg a keret is végleges lesz – ecsetelte a klubigazgató.

Olvasói sztorik