NB I

A Pápa–Poznan tengely

Lovrencsics Gergő után Dlusztus András is a Lombardtól kerülhet Lengyelországba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu úgy értesült, hogy a Lech Poznan érdeklődik Dlusztus András iránt. Állítólag már a tárgyalások is megkezdődtek, miután a lengyel klub illetékesei háromszor személyesen is megnézték kiszemeltjüket az őszi idény folyamán. A három alkalom közül az egyik a Haladás, a másik pedig a Videoton elleni bajnoki találkozó volt. Mivel Lovrencsics Gergő – aki szintén a pápaiaktól került Poznanba – nagyon jó benyomást tett rájuk, illetve korábban a lett Artjoms Rudnevs is Magyarországtól (ZTE) került hozzájuk, úgy tűnik, a magyar piac tetszik nekik.

– Megerősítem, hogy Dlusztus András valóban felkeltette a Lech Poznan érdeklődését, és eljöttek megnézni őt – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Árki Gábor, a Lombard Pápa Termál FC klubmenedzsere. – A visszajelzés pozitív volt, a lengyeleknek tetszett a játéka, de azt most még nem merném százszázalékos biztonsággal kijelenteni, hogy a játékos télen már klubot is vált. Ha mégis úgy döntenek a lengyelek, hogy már most szükségük van rá, nem fogunk az útjába állni, de Lovrencsics Gergőt is négy-öt alkalommal nézték meg személyesen, mielőtt döntöttek.

Megkerestük az érintettet, Dlusztus Andrást is, aki immár négy és fél éve a Lombard futballistája, de természetesen örömmel vállalná a külföldi kihívást.

– Örömmel fogadtam a hírt, és abban maradtunk Árki Gáborral, hogy ha valami konkrétum adódik az ügyben, majd hív – kezdte a Rangadónak nyilatkozó 24 éves védő. – Szerencsére pont olyan meccseken voltak itt a lengyelek, amikor a csapatnak is jól ment és nekem is. Bízom benne, hogy a két klub meg tud majd egyezni, esetleg hasonló megállapodás születik, mint Lovrencsics Gergő esetében, aki egy évre, kölcsönbe ment Poznanba, de mivel meg vannak vele elégedve, a hosszabbítás is elképzelhető. A közelmúltban senkivel nem beszéltem arról az oldalról, hiszen először a két klubnak kell megegyeznie, hogy realizálódjon a váltás, de korábban hallottam, hogy nagyon profi, komoly klubról van szó, és beszéltem Gergővel is. Még egy év van hátra a szerződésemből, tehát a klubnak sem kell kapkodnia, nyáron is tudnak pénzt kérni értem. Mivel idén egy súlyos keresztszalag-sérülés után tértem vissza, nagyon fontos volt, hogy visszaszerezzem a helyemet a csapatban. Végigjátszottam tizenöt bajnoki mérkőzést, rendben volt a lábam és jól ment a játék is, ezután a külföldi lehetőség hab lenne a tortán!

Olvasói sztorik