NB I

„Türelem, az nincs Magyarországon…”

Urbán Flórián készen áll az újabb kihívásokra, de csak oda megy, ahol úgy érzi, bíznak benne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az áprilisi, Vasastól történt távozása után keveset lehetett hallani Urbán Flóriánról, aki játékosként a többi között Újpesten, Győrben, Zalaegerszegen és Belgiumban is megfordult. A korábbi negyvenszeres válogatott a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy szívesen dolgozna a magyar labdarúgásban, de csak oda megy, ahol érzi, hogy bíznak benne.

– Jelen pillanatban nem dolgozom a futballban – felelte érdeklődésünkre Urbán Flórián.

– Információink szerint pedig a REAC Sportiskolában dolgozik. Akkor ez már múlt idő?
– Valóban így volt, de december huszadikáig szólt a megbízatásom, és nem hosszabbították meg a szerződésemet, így elváltak útjaink…

– Nem szeretne visszatérni a felnőtt mezőnybe?
– De, ez a célom, hiszen a futball az életem. Bár nem feltétlenül felnőttbe, szívesen dolgoznék az utánpótlásban is, de persze az első-, másod-, vagy még akár a harmadosztály is megfelelne az elképzeléseimnek. Azonban nem fogom magam reklámozni, nem megyek elébe a dolgoknak. Aki engem szeretne edzőnek, az úgyis talál rá módot, hogy megkeressen. Én már játékosként is azt tartottam, hogy a bizalom rendkívül fontos, és ezt edzőként is vallom.

– Mi a véleménye a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről?
– Megmondom őszintén, nem értem, hogy mi értelme van beruházni az akadémiákba, ha a legtöbb csapatnál tucatnyi légióst játszatnak. Persze megvannak a kötődési pontok, hiszen rengeteg menedzser jókat kaszál ezekből az üzletekből. Én úgy gondolom, hogy egy fiatal magyar játékos semmivel nem rosszabb egy légiósnál. Csak hát meg sem kapják a lehetőséget, mert hát türelem, az nincsen Magyarországon. Pedig a nézők is a magyar játékosokért mennének ki a stadionokba, nem a külföldiekért. Szóval kérdem én: minek a sok akadémia, ha a fiatalok nem kapnak esélyt a bizonyításra?

Olvasói sztorik