NB I

Még csak az út közepén tartanak

Sikeresnek nevezte a bajnoki listavezető Győri ETO FC őszi szezonját Pintér Attila vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Első helyen állunk a bajnokságban, továbbjutottunk a Magyar Kupában és a Ligakupában is. Régen volt ilyen sikeres időszak a klub történetében – mondta a tréner a szerdai évzáró sajtótájékoztatón.

A Győr az OTP Bank Ligában eddig lejátszott 17 fordulót követően hatpontos előnnyel vezeti a tabellát a második helyezett MTK, és tízzel a harmadik Debrecen előtt. A bajnoki címért zajló versenyfutásban szintén nagy riválisnak számító Videotont pedig 12 ponttal előzi meg a győri gárda, amely a Magyar Kupában a legjobb nyolc között a Budapest Honvéddal mérkőzik majd tavasszal, a Ligakupa csoportköréből pedig szintén továbbjutott.

– Sokatmondó tény, hogy a bajnokságban mi szereztük a legtöbb gólt és a Videotonnal együtt mi kaptuk a legkevesebb találatot – folytatta Pintér Attila, aki szerinte a számok alapján is elmondható, hogy minden tekintetben előrelépett a csapat. – A bajnokság előtt ugyanazt a célt tűztük ki, mint két éve: egy ütőképes együttest akartak kialakítani, olyat, amely itthon és a nemzetközi porondon is megállja a helyét. Jó úton járunk, de még csak az út közepén tartunk.

Az idény előtt hat új futballista érkezett az ETO-hoz, többségüket sikerült beépíteni a csapatba a szakember szerint, aki úgy vélte, kiváló társaság jött össze, melynek tagjai a pályán és azon kívül is tudják a dolgukat. Hozzátette, a sikereket annak is köszönhetik, hogy erős közösséget alkotnak, s a játékosok minden helyzetben képesek egymásért küzdeni. Pintér még kiemelte: a Győr úgy tudott ilyen kiváló eredményeket elérni, hogy közben több kulcsjátékosa hiányzott rövidebb-hosszabb ideig sérülés miatt.

A terveket érintve elmondta, a téli időszakban szeretnének legalább két meghatározó futballistát igazolni, elsősorban olyanokat, akik a csapat támadójátékán tovább tudnak javítani. Neveket azonban egyelőre nem említett.

A téli felkészülésről Lencse Gyula technikai igazgató elmondta: a csapat Győrben kezdi meg a munkát január 7-én, február 2-16. között pedig Törökországban edzőtáborozik, ahol több felkészülési mérkőzést játszik. A lehetséges ellenfelek között szerepel a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató orosz Dinamo Moszkva is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik