NB I

Győri ETO: magyar helyett szerb?

Jelöltek a középcsatár-posztra: Lencse László, Priskin Tamás és Nusmir Fajics. Ki lesz a befutó?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavasszal új center szerepel az ETO csatársorában, a jelenlegi helyzetben erre Lencse Lászlónak vagy Priskin Tamásnak van a legnagyobb esélye. De lehet külföldi opció is – írja a Kisalföld. A bajnoki listavezető klub menedzsmentje már korábban kinyilvánította, hogy a télen, centerposzton meg kívánják erősíteni az aranyéremre esélyes csapatot és elsősorban magyar játékosokban gondolkodnak.

Kézenfekvő, hogy főként az ETO volt válogatott játékosa, a napjainkban az orosz Alanya Vlagyikavkazban futballozó Priskin Tamás, vagy az Izraelből nemrégiben hazatért, győri születésű Lencse László a jelölt. Hátrány lehet, hogy mindketten érvényes szerződéssel rendelkeznek, a leigazolásukra az esélyek különbözőek.

Priskin kivásárlása szinte reménytelen az ETO számára, a kölcsönvétele talán reálisabb alternatíva, de a magyar válogatott csatár Vlagyikavkazban – a hazai futballviszonyokat figyelembe véve – kiemelkedő jövedelemmel rendelkezik, kérdés, hogy vele sikerülne-e egy sokkal kisebb járandóságban megállapodni. Lencse esete más, hiszen rá az izraeli kölcsönadása előtt nem számított Paulo Sousa, a Videoton mestere. A megvétele valószerűtlennek tűnik, a tavaszi győri játékára viszont talán van esély.

Ha a két játékos ügyében valamilyen oknál fogva nem születne egyezség, a hazai piacon nem nagyon található olyan elérhető center, aki azonnal erősítést jelentene a bajnoki álmokat szövögető győriek számára. Ebben az esetben maradna a külföldi opció.

Korábban ajánlották az ETO-nak a bosnyák Nusmir Fajicsot. A szlovén ND Mura 191 centiméter magas erőteljes és gólerős támadója januárban lesz 25 éves. A transfermarkt.de szerint klubja legdrágább játékosa, az értékét 450 ezer és félmillió euró között becsülik, viszont a Murával kötött kontraktusa 2013 nyarán lejár, akkor szabadon távozhat, így elképzelhető, hogy a télen mindkét fél számára megfelelő ajánlat esetén megválnának tőle.

Olvasói sztorik