NB I

Csak döntetlenre futotta

A Ferencváros nem bírt a sereghajtó, és a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Siófokkal.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
FGSZ Siófok – Ferencvárosi TC 0-0
Siófok, 4000 néző. Játékvezető: Takács J.
Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Fodor M., Deák I., Fejes – Horváth B. (Sluka, 65.), Kecskés (Egerszegi, 84.), Gál A., Pál Sz. – Kiss M. (Melczer, 90.) – Zamostny. Edző: Horváth Károly
FTC: Jova – Jovanovics, Otten, Gyömbér, Sváb – Józsi (Besics, 86.) – Somalia, Csukics, Böde, Orosz M. (Jenner, 66.) – Perics (Ionescu, 80.). Edző: Ricardo Moniz

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Siófok 0-0-s döntetlent játszott a vendég Ferencvárossal az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így megszerezte második pontját a bajnokságban.

A balatoniak legutóbbi öt bajnoki meccsüket megnyerték a Ferencváros otthonában, hazai környezetben azonban utoljára kilenc éve, 2003-ban tudtak győzni, vagyis immár négy meccs óta nyeretlenek. Az első félidő nem hozott sok izgalmat, apróbb lehetőségek akadtak mindkét kapu előtt, de igazi ziccert egyik csapatnak sem sikerült kialakítania.

A második játékrész sem hozott sokkal több izgalmat, főleg távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, melyek közül a Ferencváros járt közelebb a győztes gól megszerzéséhez Böde két kísérlete révén. Leginkább Takács játékvezető szórakoztatta a közönséget, aki Kecskés sárga lapjánál olyan vehemenciával érkezett a helyszínre, hogy térdre esett, majd segítőjével konzultálva a fővárosiak cserekapusának, Ranilovicsnak is felmutatott egy sárga lapot.

– A Siófok teljesítményének kimondottan örültem, hiszen a csapat szervezettsége, jó játéka folytatódott. A Paks ellen, és előtte is kapitális egyéni hibákból kapták a gólokat, ezért nálam a legbalszerencsésebb csapat címet elnyerték – szögezte le a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, a Ferencváros korábbi edzője, aki napjainkban az RTK-Vasló mestere. – A szervezettségük rendben volt, jól vették a másik oldal összeállítását, tetszett a négy-kettő-három-egyes felállásuk. Jól zárták le a sávokat, és a Ferencváros térfelén próbáltak visszatámadást alkalmazni. Kimentek a Fradira, az utolsó helyezett Siófoktól ezt talán nem várnánk. Próbálták hibára kényszeríteni az ellenfelet, nem jött be nekik, de megpróbálták. Voltak pontatlan átadásaik, de ez benne van játékban. Ha egy-két rögzített helyzetet pontosabban oldanak meg, még durvább meglepetést okozhattak volna. Megtették a magukét, jár a gratuláció! Az FTC-nél új edző van, most már hetek óta, de nem láttam különösebb extrát a holland szakember érkezése óta. Most sem tudtak dominálni, nincs a középpályán olyan játékosuk, aki képes váratlanra, meglepőre, kreatív megoldásokra. Csukics nem ilyen, és nincs is jó formában, Józsi György pedig inkább labdaszerző, területet védő játékos. Böde Dániel még mindig keresi önmagát, talán egy lövése volt, ami az igazi Bödére emlékeztetett. Meglepett, hogy Kleint, aki egy jól fejelő játékos, kihagyta az edző, és az alacsonyabb termetű Gyömbér Gábort a védelem belső oldalára állította. Kleinnel a levegőben biztosabbak lettek volna.

Kalandparkban járt az RTK

Az NB III Duna-csoportjában a hatodik fordulót rendezték ezen a hétvégén, de az RTK-Vasló éppen szabadnapos volt. Vass László csapata a hét közepén edzőmeccset játszott az NB II-es BKV Előre otthonában, így hétvégén jutott idő egy kis kikapcsolódásra is. Az első állomást a Mátraházán található Oxygen Adrenalin Park jelentette, majd Gyöngyöstarjánban a Ludányi borozó következett, ahol a Mátraalja nyolc fajta borát kóstolták a rákoskeresztúriak.

– Amatőrcsapat lévén a csapatösszetartás és a barátság még inkább fontos és szükséges az egység kialakításánál. Az első és a második ligában inkább pénz a dominál, de nálunk a játék szeretetét fontosabbnak tartjuk. Köszönjük ezt a remek napot támogatónknak, a Vasló Kft-nek, illetve Hájas Sándor ügyvezető-igazgatónak – mondta Vass László.

Olvasói sztorik