NB I

A Haladás harmadik zakója

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re nyert a Haladás ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
Ferencvárosi TC – Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)
Albert-stadion, 4500 néző. Játékvezető: Farkas
FTC: Jova – Jovanovics, Otten, Gyömbér, Sváb – Orosz M. (Jenner, 82.), Csukics, Böde, Józsi (Besics, 75.), Somalia – Máté J. (Klein, 64.). Edző: Ricardo Moniz
Haladás: Rózsa – Búrány, Guzmics, Fehér Z., Halmosi – Iszlai (Andorka, 77.), Nagy D. (Ugrai, 81.), Rajos (Kulcsár K., 66.), Simon Á., Nagy G. – Kenesei K. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Somalia (10.), Csukics (87.), illetve Andorka (93.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az első félidőben az FTC egy kontratámadásból szerzett vezetést, Somalia a labdával nagyon lefutotta Halmosi Pétert. Miközben a vendégeknek is több lehetőségük volt, elsősorban Kenesei Krisztián révén. A folytatásban a Haladás támadott többet, mindent megtett az egyenlítésért, de a hazaiak szervezett védekezésükkel és Jova Levente kapus hárításaival sikeresen őrizték kapujukat és az eredményt, sőt a hajrában egy szerencsés, megpattanó lövésből növelték előnyüket. A ráadásban a Haladás ugyan még szépített, de már nem maradt ideje a további rohamokra.

A holland Ricardo Moniz vezetőedző harmadik bajnoki találkozóján első sikerét aratta a Ferencváros élén, a Haladásnak viszont ez volt a harmadik veresége zsinórban.

– Először is hangsúlyoznám, nagyon tetszett, hogy a Haladásban csak magyar játékosok voltak a pályán! A mérkőzés elején sok helyzete volt a vendégcsapatnak, amely az egész meccs folyamán bátran játszott, de a Fradi rúgta a gólokat, és csak a legvégén sikerült a szépítés Andorka révén – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Ferencváros és a Debrecen egykori játékosa, a Balmazújváros jelenlegi vezetőedzője, Arany László. – Magyar viszonylatban nagyon jó meccs volt! A Somalia gólja előtti szituációt nevezhetjük helyezkedési hibának, de általában ilyen helyzetek után születnek a gólok. Ha ez a spanyol bajnokságban történik, sokáig elemzik a szakértők. Nagyon jó volt ezt az NB I-es meccset nézni! Kenesei Krisztián nagyon jól mozgatta csapatát, nagyon szép labdákat adott, de mivel ez nem érdemre megy, a Ferencváros két gólt lőtt, és megérdemelten győzött. Mindkét oldalon sokat futottak, és kevés vaktában előreívelt labda volt. A Fradi három csatárral állt fel, ebből ketten fiatal magyarok voltak, előttük a jövő! Érződik már a holland edző munkája, ne véletlen a három csatár, és mögöttük ott van Józsi György, tehát támadó felfogásban játszott a csapat, de a Ferencvárostól ezt várják, hazai pályán mindenképpen. Nem tudom, hogy a holland játékosnak, Jannernek végül igaza lesz-e abban, hogy Moniz a világ legjobb edzője, de majd az idő eldönti. Az biztos, hogy stílusos csapatot csinált, de ezt el lehet mondani a Haladásról is, hiszen idegenben több helyzetet is kialakított. Csak egy gólt szereztek, de ha az mondjuk tíz perccel előbb esik, érdekesebb lett volna a hajrá.

Olvasói sztorik