Hírek

Újra nyert az FTC a Ligakupában

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re győzött a Kecskemét ellen a Ligakupa D-csoportjának második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, D-csoport, 2. forduló
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-1 (0-0)
Albert-stadion, 500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
FTC: Kunsági – Jovanovics, Otten, Klein, Grúz – Somalia, Józsi, Csukics, Orosz M. – Böde, Máté J. (Ionescu, 59.). Edző: Ricardo Moniz
KTE: Antal B. – Koszó, Vaskó, Balogh B., Sós – Szavics, Ramos – Litsingi, Jorginho (Pekár, 75.), Mohl – Balázs Zs. (Tarabai, 62.). Edző: Török László
Gólszerzők: Somalia (27.), Böde (66.) illetve Balázs Zs. (43.)
Kiállítva: Mohl (74.)
A-csoport
Győri ETO FC – Szombathelyi Haladás 5-1 (1-0)
Gólszerzők: Kronaveter (35., 56.), Dudás (61.), Alekszidze (tizenegyesből 70.), Strestík (74.). illetve Tóth L. (54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első körben a Fradi 1-0-ra nyert az MTK otthonában, míg az alföldiek 5-0-ra kiütötték a Szolnokot.

Remekül kezdődött a mérkőzés az FTC számára, amely elsőként Somalia távoli lövésével veszélyeztetett. A brazil játékos mellett Böde Dániel is roppant aktív volt, a középpályás két átlövéssel okozott zavart a vendégek kapuja előtt. A játékot végig a hazaiak irányították, a KTE nem tudott különösebb helyzetet kialakítani – tudósít a Fradi honlapja.

A 28. percben aztán egy egyéni akció végén Somalia 19 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A folytatásban is a házigazda dominált, de egy kósza ellentámadás végén Balázs Zsolt egyenlített (1-1). Újabb gól nem született, így a csapatok döntetlennel vonultak a szünetre.

A második félidőben továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, ami az eredményen is megmutatkozott. A 66. percben Böde egyéni akciója végén kíméletlenül a kecskeméti kapuba lőtt (2-1). A folytatásban egy durva szabálytalanságot követően megfogyatkozott a KTE, a játékvezető Mohl Dávidot állította ki. A hátralevő időszakban már nem született gól, így a Ferencváros 2-1-re győzött a Ligakupában.

Olvasói sztorik