Hírek

Ismét az FTC-nél a Dalnoki Akadémia

Ismét a Ferencváros kötelekébe tartozik a Dalnoki Jenő labdarúgó-akadémia.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Ami összetartozik, az összenő. A megállapodás révén a Dalnoki Jenő Akadémia a Ferencváros észak-pesti utánpótlásbázisa lett – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

A klub utánpótlásáért felelős Dragóner Attila elárulta, amikor kinevezték a posztra, az volt az egyik első célja, hogy elérje: a XV. kerületben működő intézmény ismét a Ferencváros számára nevelje a tehetségeket.

– Valamikor mi is a Fradi-családhoz tartoztunk, és mindig is cél volt, hogy az FTC utánpótlását szolgáljuk. Szerencsére ezzel az együttműködéssel a Dalnoki név ismét összeforrt a klubbal – mondta Lassú Zsolt, a Dalnoki Akadémia vezetője, aki hozzátette, korábban az MTK-val állt szerződésben az intézmény.

A Dalnoki Jenő Akadémián hat korosztályban egyidejűleg 120 gyerek nevelkedik. A határozatlan idejű szerződés értelmében 12 évesen kerülhetnek át a tehetségesebbek a Ferencváros népligeti központjába. A klub párhuzamosan szintén versenyeztet csapatokat ezekben a korosztályokban, azaz felsőbb éves együttesekhez két helyről meríthet tehetségeket.

A 14-szeres magyar válogatott, 1952-ben olimpiai bajnok Dalnoki Jenő 1950 és 1966 között majdnem 300 mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, amellyel kupagyőztes és kétszeres bajnok volt, továbbá tagja volt a Vásárvárosok Kupáját nyert együttesnek is. Visszavonulása után több ízben vezetőedzőként is tevékenykedett a gárdánál, trénerként szintén nyert bajnokságot és Magyar Kupát. Hetvenhárom évesen, 2006 februárjában hunyt el – írja az MTI.

Olvasói sztorik