NB I

A Sturm Graz ellen játszik a Haladás

Kedd este az ausztriai Söchauba látogat a Haladás, amely Szabics Imre csapata, a Sturm Graz ellen játszik előkészületi-mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A klub honlapján Artner Tamás vezetőedző elmondta, nem az eredményen lesz a hangsúly, hiszen a fizikai alapozás zajlik a csapatnál.

– Nem gondolkodunk az eredményben, nem ez az elsődleges számunkra, hiszen a mostani időszakban a fizikai terhelést kapják meg a fiúk. Hétfőn is volt egy kőkemény edzésünk, úgyhogy a meccs is egyfajta fizikai csúcsterhelésként fogható fel – mondta Artner Tamás. – Például a keddi, Sturm Graz elleni idegenbeli meccs előtt délelőtt is edzünk egyet. Szóval az eredmény másodlagos, ugyanakkor azt elvárom a fiúktól, hogy maximális elszántsággal, erőbedobással futballozzanak az ausztriai edzőmérkőzésen.

A tréner elárulta, Seper Ákos becsülettel edz, ugyanakkor az igazán mérvadó nem a tréning, hanem a maga mérkőzés.

– Magam is kíváncsi vagyok, milyen teljesítményre lesz képes az edzőmeccseken, utána már okosabb leszek. Most azt mondom, vélhetően a héten eldől a játékos sorsa. Az biztos, hogy beleillik a szakmai elképzeléseimbe, és ha megfelelően teljesít, szorgalmazom a leigazolását. Én azonban csak javaslatot tehetek egy játékos szerződtetésére, nem én döntök, hiszen a szakmai elképezésemnek összhangban kell lennie a tulajdonosok pénztárcájával is – szögezte le Artner Tamás. – Egyébként hétfőn bővült a keretünk, hiszen az egyhetes pluszpihenőt kapó Radó András, Iszlai Bence és Halmosi Péter csatlakozott a kerethez.

A vezetőedző tervei szerint 22 mezőnyjátékosból és három kapusból álló kerettel vágnak neki a bajnokságnak a szombathelyiek, úgyhogy Andorka Péteren kívül még két futballistát szeretnék igazolni: egy hátvédet és egy középpályást vagy támadót.

Olvasói sztorik