NB I

A szülinapos diktálja az iramot

A Haladás 35 éves csapatkapitánya nem érzi magát nagyon öregnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Június 25-én, hétfőn ünnepli 35. születésnapját Tóth Péter, a Haladás Sopron Bank csapatkapitánya. Bár azt gondolhatnánk, hogy számára sosem felhőtlenül boldog az évforduló, hiszen minden alkalommal az alapozással, a felkészüléssel esik egybe, a rutinos védő ennek nem tulajdonít jelentőséget. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy nyilatkozott, számára sokkal fontosabb a csapat jó rajtja. Hozzátette, mivel nem sérülékeny, nem is érzi nagyon öregnek magát!

– Hogy ünneplik társuk születésnapját a Haladás-játékosok? Mi a szokás a csapatnál?
– Szolid pizzarendelés, illetve aki amit intéz: sütemény, hidegtál… A délutáni edzés után szoktuk elfogyasztani, és koccintunk is, de természetesen csak üdítővel – mesélte a Rangadó megkeresésére Tóth Péter.

– Azt mondják, az élsportban töltött évek duplán számítanak…
– Ilyen problémám szerencsére nincs. Most, és a múlt héten is voltak futások, én mindig ott vagyok az elején, diktálom az iramot! Talán a genetikának köszönhető, hogy nem vagyok sérülékeny, elkerültek az ilyen problémák, ami nagyon jó dolog. Ebből adódóan nem érzem magam nagyon öregnek. Ameddig tudok, szeretnék focizni minél magasabb szinten. Ha majd azt érzem, hogy nem visz előre a lábam, felteszem a kezemet, de egyelőre nincs szó ilyesmiről.

– Sikerült feltöltődni, pihenni a rövid szünetben?
– Gyorsan kinyaraltuk magunkat! Nagyon gyorsan elrepült ez a három hét, de úgy érzem, már mindenkinek hiányzott egy kicsit a mozgás. Az első néhány nap rávezető jelleggel telt, hogy visszazökkenjünk a ritmusba. Ez a hét viszont már húzósabb lesz, hiszen komoly csapatokkal játszunk edzőmeccseket, Ausztriában. Mindenképpen hasznos és szükséges ez a munka, hogy öt hét múlva, a bajnoki rajton topon legyünk.

– Elégedett lenne, ha átmentenék a tavaszi formájukat és eredményességüket?
– Remélem, most már tényleg véget vetünk a rossz kezdésnek, amely főleg az utóbbi három évben volt jellemző ránk. Amikor újoncként harmadikok lettünk, nem számítottak rá, hogy jó csapatunk van, leírtak minket. De utána mindig elrontottuk a rajtot. Az ősz közepét, illetve a tavaszi újrakezdést mindig meghúztuk, vissza lehet nézni a statisztikákat, rendszerint ott voltunk az ötödik-hatodik helyen. Bízom benne, hogy mostanra már tapasztaltabbak lettünk ezzel kapcsolatban, és a sorsolásunk is megfelelő lesz.

– Egyelőre nincsenek érkezők, csak távozók és maradók. Hogyan változott a csapat erőssége?
– A mag igazából megmaradt. Olyanok távoztak, akik voltak kezdők is, de nem mindig játszottak rendszeresen. A mesterünknek van egy-két elképzelése, akad egy-két poszt, ahova szeretne erősítést. A vezetőségen múlik, mennyi pénzt lehet erre szánni. A csapat magja megvan, de egy-két erősítés a vérfrissítés miatt is kellene, hiszen jó dolog, ha új arcokat láthat a csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik