Élő Magyar foci

Németh András villámgólja sem volt elég Luxemburg legyőzéséhez

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar válogatott csütörtök este 2-2-es döntetlent játszott Luxemburgban, felkészülési mérkőzésen.

Nagyon belealudt a meccsbe a magyar válogatott, ráadásul Callum Styles egy borzalmas hazaadási kísérlettel kiugratta Gerson Rodriguest, akit csak buktatva tudott megállítani Dibusz Dénes. A megítélt büntetőt értékesítette a sértett, íg a hetedik percben hátrányba kerültek a mieink.

Apránként meccsbe jöttek a vendégek, majd egy szabadrúgás utáni kavarodást követően Willi Orbán beadását a berepülő Szalai Attila bólintotta a jobb alsó sarokba.

Innentől dominánsabb volt a magyar csapat, de nem tudott helyzeteket kialakítani. Térfélcsere után viszont feljavult a mieink játéka, működött a letámadás, koncentráltan játszottak a fehérmezesek és többször is zavarba hozták az ellenfél védelmét és a sérülés miatt cserekapust. Az 58. percben aztán Marco Rossi beküldte Németh Andrást debütálni, aki a szintén csereként beálló Kerkez Milos beadásából úgy talált a kapuba, hogy még csak kilenc percet töltött a pályán.

Ezután is meggyőzőbb volt a mieink játéka, de egy megingás elegendőnek bizonyult a bajhoz, Rodrigues jól megtartott labdája után Alessio Curci becsapta a védőjét, majd Dibusz mellett is ellőtte a labdát, de a visszafutó Lang Ádám már nem tudott felszabadítani, csak a saját kapujába terelte a labdát. Felbátorodott a hazai együttes, több veszélyes akciót vezetett, Dibusznak még egy bravúrra is szüksége volt, hogy az eredmény változatlan maradjon, de szerencsére jól jött ki a kapujából.

Pozitívum lehet, hogy Németh mellett Baráth Péter is bemutatkozott a mérkőzésen, sőt a sérülése miatt másfél éve távolmaradó Kalmár Zsolt is beszállt a hajrára. A tényen azonban nem változtat, hogy a 2017-es vereség után ezúttal sem sikerült legyőzni Luxemburgot.

Felkészülési mérkőzés

Luxemburg-Magyarország 2-2 (1-1)
Stade de Luxembourg (Luxembourg)
v.: Jonathan Lardot (belga)

Luxemburg: Moris (Schon 46.)  – Bohnert, Mahmutovic, Jans, M. Pinto – Barreiro, Olesen (Thill 46.) – Danel Sinani, Dejvid Sinani (Lohei 59.), Borges Sanches (Curci 71.) – G. Rodrigues (Rupil 90.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai At. – Fiola (Botka 78.),  Styles, Nagy Á. (Baráth 78.), Nagy Zs. (Kerkez 58.) – Szoboszlai (Kalmár 87.), Gazdag (Sallai 58.) – Ádám (Németh 58.)

Gólszerző: Rodrigues (7.), Lang (77. – öngól) ill. Szalai (25.), Németh (67.)

„Nagyon sajnálom, hogy visszavonult Szalai Ádám"

A középpályás Leandro Barreiro elsőként Szalai Ádámról beszélt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, mert őt jól ismeri Mainzból.

Nagyon sajnálom, hogy visszavonult Ádám, mert jó lett volna egymás ellen játszani. Ő egy legenda Mainzban, nekünk is nagyon jó a viszonyunk.

Luc Holtz, a luxemburgi csapat szövetségi kapitánya pedig úgy nyilatkozott, a magyarok fejlődése a követendő példa.

Kapcsolódó
Rossi csapatát tekinti pozitív példának a luxemburgi kapitány
Luc Holtz szerint meglepetés lenne a győzelmük a csütörtöki mérkőzésen.

Nem lesz fülsüketítő hangzavar

Öt évvel és 8 nappal korábban 2-1-re kaptunk ki Luxemburgtól, azóta szépen fejlődött az együttes. A hazaiak idén háromszor kaptak ki, emellett két döntetlen és két győzelem a mérlegük. A jó eredmények ellenére nem sok szurkolót vonzott a meccs, három-négyezer nézőre lehet számítani.

Ne feledkezzünk meg a vasárnapról sem

Dzsudzsák Balázs a görögök elleni mérkőzésen búcsúzik a válogatottságtól. A szurkolókat megosztotta a hír, egyesek örültek neki, mások nem, de ennek ellenére akár telt ház is lehet a Puskás Arénában.

Kapcsolódó
50 ezren biztosan ott lesznek, mikor Dzsudzsák elbúcsúzik a válogatottól
Van esély a telt házra a magyar válogatott vasárnapi, görögök elleni mérkőzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője szerint.

Új arcok a kispadon, de vajon becseréli őket Rossi?

Kovács Tamás / MTI Styles Callum (b) mellett két lehetséges debütáló, Németh András (k) és Csongvai Áron (j), a magyar labdarúgó-válogatott tagjai a másnapi Luxemburg – Magyarország barátságos mérkõzés elõtt tartott pályabejáráson.

Kapitányként szerepel Szoboszlai Dominik

A visszavonult Szalai Ádám helyett a Luxemburg elleni találkozón Szoboszlai Dominik hordja a csapatkapitányi karszalagot. Bár egyértelműen nem jelentette ki Marco Rossi, a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján valószínűleg hosszú távon az RB Leipzig középpályása kapja a tisztséget.

Olvasói sztorik