Élő Magyar foci

Németh András villámgólja sem volt elég Luxemburg legyőzéséhez

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar válogatott csütörtök este 2-2-es döntetlent játszott Luxemburgban, felkészülési mérkőzésen.

Nagyon belealudt a meccsbe a magyar válogatott, ráadásul Callum Styles egy borzalmas hazaadási kísérlettel kiugratta Gerson Rodriguest, akit csak buktatva tudott megállítani Dibusz Dénes. A megítélt büntetőt értékesítette a sértett, íg a hetedik percben hátrányba kerültek a mieink.

Apránként meccsbe jöttek a vendégek, majd egy szabadrúgás utáni kavarodást követően Willi Orbán beadását a berepülő Szalai Attila bólintotta a jobb alsó sarokba.

Innentől dominánsabb volt a magyar csapat, de nem tudott helyzeteket kialakítani. Térfélcsere után viszont feljavult a mieink játéka, működött a letámadás, koncentráltan játszottak a fehérmezesek és többször is zavarba hozták az ellenfél védelmét és a sérülés miatt cserekapust. Az 58. percben aztán Marco Rossi beküldte Németh Andrást debütálni, aki a szintén csereként beálló Kerkez Milos beadásából úgy talált a kapuba, hogy még csak kilenc percet töltött a pályán.

Ezután is meggyőzőbb volt a mieink játéka, de egy megingás elegendőnek bizonyult a bajhoz, Rodrigues jól megtartott labdája után Alessio Curci becsapta a védőjét, majd Dibusz mellett is ellőtte a labdát, de a visszafutó Lang Ádám már nem tudott felszabadítani, csak a saját kapujába terelte a labdát. Felbátorodott a hazai együttes, több veszélyes akciót vezetett, Dibusznak még egy bravúrra is szüksége volt, hogy az eredmény változatlan maradjon, de szerencsére jól jött ki a kapujából.

Pozitívum lehet, hogy Németh mellett Baráth Péter is bemutatkozott a mérkőzésen, sőt a sérülése miatt másfél éve távolmaradó Kalmár Zsolt is beszállt a hajrára. A tényen azonban nem változtat, hogy a 2017-es vereség után ezúttal sem sikerült legyőzni Luxemburgot.

Felkészülési mérkőzés

Luxemburg-Magyarország 2-2 (1-1)
Stade de Luxembourg (Luxembourg)
v.: Jonathan Lardot (belga)

Luxemburg: Moris (Schon 46.)  – Bohnert, Mahmutovic, Jans, M. Pinto – Barreiro, Olesen (Thill 46.) – Danel Sinani, Dejvid Sinani (Lohei 59.), Borges Sanches (Curci 71.) – G. Rodrigues (Rupil 90.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai At. – Fiola (Botka 78.),  Styles, Nagy Á. (Baráth 78.), Nagy Zs. (Kerkez 58.) – Szoboszlai (Kalmár 87.), Gazdag (Sallai 58.) – Ádám (Németh 58.)

Gólszerző: Rodrigues (7.), Lang (77. – öngól) ill. Szalai (25.), Németh (67.)

Szalai és Németh is első gólját szerezte a válogatottban, de nem sikerül legyőzni Luxemburgot

Nagyon belealudt a meccsbe a magyar válogatott, Rodrigues korai tizenegyesével hátrányba is került, majd Willi Orbán beadását a berepülő Szalai Attila bólintotta a jobb alsó sarokba. Térfélcsere után viszont feljavult a mieink játéka, a csereként beállt Németh András kilenc perc alatt beköszönt a debütáló meccsén, de Lang Ádám öngóljával 2-2-re módosult az állás. A 2017-es vereség után ezúttal döntetlent játszott a magyar válogatott Luxemburgban, így újra nem sikerült győznie.

Dibusz mentett nagyot!

Megjött a hazai csapat önbizalma és Curci kapott egy remek kiugratást. Szalai Attila szorításában is kapura tudta még lőni a labdát, de a kilépő Dibuszban elakadt a labda. Egyértelműen nyomás alá került a magyar csapat, felélénkült a luxemburgi válogatott!

Reagált Marco Rossi a gólra

Fiola helyére Botka érkezett, Nagy Ádámot pedig Baráth Péter váltotta, vagyi újabb játékos debütál a csapatban.

Egyenlített Luxemburg

Rettentő balszerencsés gólt kapott a magyar csapat. Rodrigues szépen tartotta meg a labdát, majd Curcihoz gurított, aki elfektette egy lövőcsellel Kerkezt. A magyar védőben így fölbukott Szalai, majd Curci lövését megpróbálta kilőni Lang a kapu előteréből, de csak a saját kapujába sikerült továbbítania. Ez a semmiből jött, hidegzuhany a javából!

Megint leült a meccs

Többet van nálunk a labda, de nem kezdünk vele sokat. Támadgat Luxemburg is, de rengeteg a hiba mindkét oldalon.

Hoppá, Németh András góllal debütált!

Ráadásul tíz perc sem kellett hozzá! A szintén csereként beálló Kerkez Milos húzott el a bal oldalon, a beadásába pedig szépen belebelsőzött Németh András. Így szerezte meg első gólját a válogatottban és ezzel vezet a magyar csapat.

Majdnem újabb kapuscsere jött

Szoboszlai sokadik középre lőtt labdája okozott gondot, ezúttal Schonnal ütköztek a magyarok, aki fájdalmas arccel feküdt a gyepen. Végül azonban folytatni tudta a játékot.

Németh András debütál

Ádám Martin helyére állt be a fiatal csatár, aki ezzel a 60. játékos lett, akit Marco Rossi pályára küld. Sallai és Kerkez is beállt, Gazdagot és Nagy Zsoltot váltották.

Majdnem jött egy újabb Szalai-gól

Nem kezdte pontos passzokkal a félidőt a magyar csapat, de Szoboszlai szögleténél bizonytalanul jött ki a cserekapus, Szalai Attila pedig csak egy kicsit tévedett a fejesénél.

Kapust cserél Luxemburg

Az első félidő végén ápolni kellett Anthony Morist, így annyira nem meglepő ez a húzás. A második félidőben Ralph Schon védi majd a hazai kaput. Marco Rossi nem cserélt.

Vége a félidőnek

Felejthető 45 perc volt, dadogott a mieink játéka a kezdetekben, aminek köszönhetően büntetőből vezetést szerzett Luxemburg. Apránként meccsbe jött a magyar csapat, Szalai Attila csukafejesével az egyenlítés is összejött, innentől viszont nem sikerült helyzeteket kidolgozni a mezőnyfölényből.

Nem nézőcsalogató a meccs

Sok az ápolás, a földön maradó játékos. Darabossá vált ettől a találkozó, amin az sem segít, hogy a magyarok letámadása miatt előre ívelt labdákkal nem sokra mennek a luxemburgi támadók, miközben a magyar támadásokból is sokszor hiányzik a kreativitás, a dinamika és sok az elhibázott kulcspassz.

Szoboszlai majdnem mázlis gólt lőtt

Letámadta a kapust a magyar csapat kapitánya, bele is lőtte Moris a labdát, de nem a kapuba pattant. Majdnem kifizetődött Szoboszlai harciassága.

Jót tett a gól

Felélénkült a magyarok támadó játéka, több veszélyes beadásig is eljutott Rossi csapata. Más kérdés, hogy ebből eddig csak egy sárga lap jött össze Nagy Zsoltnak, amikor megelőzte őt a luxemburgi védő. A kezdeti bizonytalankodások után viszont sokkal jobban fest a magyar válogatott.

Szalai Attila egyenlített!

Szoboszlai szabadrúgása után ugyan nem alakult ki veszélyes helyzet, de Callum Styles nagyon erőszakosan szerezte vissza a labdát. Jobbról Willi Orbán kanyarította remek helyre a labdát, a lendületből érkező Szalai Attila pedig egy hatalmas csukafejessel talált be a kpbb alsó sarokba! Ez szép volt, 1-1!

23 perc kellett az első magyar helyzethez

Nagy Zsolt adta be a labdát balról, amit Ádám Martin lefejelt az érkező Gazdag Dániel elé. A Philadelphia Union játékosa egyből kapura is lőtt, de éppen Morist találta telibe.

Eddig rémesen fest a magyar csapat

Hátul egészen döbbenetes bizonytalankodásokat látni, nem csak a passzok pontatlanok, hanem Sanches és Rodrigues is hajaloms megverni egy az egyben a magyar védőket. A támadásainkból is hiányzik a minőség, szinte semmilyen játékunk nincs előre. Eddig az történik a pályán, amit épp a luxemburgiak szeretnének.

Gazdag szinte felborította a játékvezetőt

Egyszerűen rosszkor volt, rossz helyen, Gazdag pedig dühében és lendületében szinte felöklelte. Játékvezetői labdával folytatódott a mérkőzés, amelyen átengedte a kezdeményezést Luxemburg, de nem nagyon történt semmi érdemi a hazai kapu előtt.

Vezet Luxemburg

A sértett végezte el a büntetőt, Dibusz Dénes balra vetődött, Rodrigues pedig a jobb fölsőbe lőtt.

Tizenegyeshez jutott Luxemburg!

Callum Styles nyomás nélkül is elhibázta a döntését, pocsék visszagurításával helyzetbe hozta Rodriguest, a kirepülő Dibusz Dénes elkaszálta. Ezen nincs mit nézegetni a VAR-szobában sem…

Elindultunk!

A tiszta pirosban játszó hazai csapat kezdte a meccset, nem is adta el, hanem megpróbálta megjáratani és kicsalogatni a magyarokat.

Olvasói sztorik