m4 sport
Magyar foci sport

Közleményt adott ki az MLSZ Ricardo Moniz eltiltása miatt

Legalább öt percre megállt a játék szombaton a ZTE és a Budapest Honvéd mérkőzésén (0-2), amikor az 56. percében Christy Manzinga beleütközött a melegítő Honvéd-cserékbe, amiből aztán nagy lökdösődés és reklamálás lett. Bognár Tamás játékvezető végül a hazai csapat edzőjét, Ricardo Monizt állította ki, mert a szakember bement a pályára és – hivatkozva a játékosait ért rasszista inzultusokra – lehívta csapatát.

Kapcsolódó
Keményen megbüntette a ZTE edzőjét az MLSZ
Ricardo Monizt egy hónapra eltiltották.

Sokakban felháborodást keltett az eset, a Zalaegerszeg mindenesetre kiállt edzője mellett. Az MLSZ fegyelmi bizottsága egy hónapra eltiltotta kedden Monizt, ami újra olaj volt a tűzre, de alighanem a szövetségnél is érezték, hogy nagy a feszültség, mert teljesen rendhagyó módon indoklást közöltek a döntésről. Az MLSZ érvei a következők:

  • A vezetőedző a mérkőzés folyamán berohant a játéktérre. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a játékosokon kívül senki, így a vezetőedző sem léphet a mérkőzés közben a játéktérre, semmilyen indokkal. A játékvezető ezért piros lapot adott Ricardo Moniznak. Általánosan a fegyelmi szabályzat 1 mérkőzésre szóló eltiltást ír elő az ilyen esetben.
  • A vezetőedző a kiállítása után a játékosait felszólította a pálya elhagyására. Aki csapatát lehívja a pályáról, és ezzel szünetelteti a mérkőzést, fegyelmi vétséget követ el, amely a világ minden országában súlyosnak minősül. Eltiltás minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy hónaptól – két évig.
  • Ricardo Moniz tettét követően a fegyelmi bizottság, tekintettel arra, hogy első esetben fordult elő, és remélhetően a jövőben nem ismétlődik az eset, a legenyhébb kiszabható szankciót alkalmazta.

Ezen kívül az MLSZ nyomatékosította, hogy a huhogást, a rasszizmus minden formáját elítéli, ezt pedig azzal is bizonyítja, hogy mindkét klubbal szemben eljárást indított.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!