Magyar foci

Közleményt adott ki az MLSZ Ricardo Moniz eltiltása miatt

m4 sport
m4 sport

Legalább öt percre megállt a játék szombaton a ZTE és a Budapest Honvéd mérkőzésén (0-2), amikor az 56. percében Christy Manzinga beleütközött a melegítő Honvéd-cserékbe, amiből aztán nagy lökdösődés és reklamálás lett. Bognár Tamás játékvezető végül a hazai csapat edzőjét, Ricardo Monizt állította ki, mert a szakember bement a pályára és – hivatkozva a játékosait ért rasszista inzultusokra – lehívta csapatát.

Kapcsolódó
Keményen megbüntette a ZTE edzőjét az MLSZ
Ricardo Monizt egy hónapra eltiltották.

Sokakban felháborodást keltett az eset, a Zalaegerszeg mindenesetre kiállt edzője mellett. Az MLSZ fegyelmi bizottsága egy hónapra eltiltotta kedden Monizt, ami újra olaj volt a tűzre, de alighanem a szövetségnél is érezték, hogy nagy a feszültség, mert teljesen rendhagyó módon indoklást közöltek a döntésről. Az MLSZ érvei a következők:

  • A vezetőedző a mérkőzés folyamán berohant a játéktérre. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a játékosokon kívül senki, így a vezetőedző sem léphet a mérkőzés közben a játéktérre, semmilyen indokkal. A játékvezető ezért piros lapot adott Ricardo Moniznak. Általánosan a fegyelmi szabályzat 1 mérkőzésre szóló eltiltást ír elő az ilyen esetben.
  • A vezetőedző a kiállítása után a játékosait felszólította a pálya elhagyására. Aki csapatát lehívja a pályáról, és ezzel szünetelteti a mérkőzést, fegyelmi vétséget követ el, amely a világ minden országában súlyosnak minősül. Eltiltás minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy hónaptól – két évig.
  • Ricardo Moniz tettét követően a fegyelmi bizottság, tekintettel arra, hogy első esetben fordult elő, és remélhetően a jövőben nem ismétlődik az eset, a legenyhébb kiszabható szankciót alkalmazta.

Ezen kívül az MLSZ nyomatékosította, hogy a huhogást, a rasszizmus minden formáját elítéli, ezt pedig azzal is bizonyítja, hogy mindkét klubbal szemben eljárást indított.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik