ztefc.hu
Magyar foci sport

Ricardo Moniz nem fogadja el a piros lapot, akár Orbán Viktorig is elmegy

A Zalaegerszeg vezetőedzője, Ricardo Moniz akár Orbán Viktor minisztereknökhöz is elmegy az igazát védeni.

Legalább öt percre megállt a játék szombaton a ZTE és a Budapest Honvéd mérkőzésén (0-2), amikor az 56. percében Christy Manzinga beleütközött a melegítő Honvéd-cserékbe, amiből aztán nagy lökdösődés és reklamálás lett. Bognár Tamás játékvezető végül a hazai csapat edzőjét, Ricardo Monizt állította ki. A holland szakember erre mutatta a játékosainak, hogy jöjjenek le a pályáról.

Kapcsolódó
Moniz arról, hogy le akarta hívni a csapatát a pályáról: Ez a fajta rasszista megnyilvánulás, a huhogás árt a futballnak, árt a társadalomnak
Tudta, milyen következményekkel járt volna, ha nem fejezik be a meccset, és nem akart kárt okozni a klubnak.

Később nyilatkozott is Moniz, elmondása szerint olyan rasszista inzultusok érték a csapatát a kispesti szurkolók részéről, ami elfogadhatatlan. A Csakfoci kiszúrta, hogy a holland edző hazájában is nyilatkozott az esetről, amelyben újabb részletekre derült fény.

„Négy nap alatt másodszor éltem át ezt, elegendő ok volt arra, hogy a pályára menjek. Figyelmeztettem a negyedik játékvezetőt, hogy a huhogásnak véget kell vetni. Azt mondta, hogy nem hallott semmit, majd ugyanezt mondta a játékvezető és az ellenfél edzője is. Ilyenkor mindig ugyanaz a helyzet, nagyon szelektív az emberek hallása. Néha nem akarnak meghallani dolgokat, ezért vagyok most ennyire szélsőséges ebben”

– idézi a NOS.nl a ZTE edzőjét.

Moniz szerint a játékvezetőnek kellett volna felfüggeszteni a mérkőzést, az ő feladata lett volna lehívni a csapatokat a pályáról. A holland szakember azt is kilátásba helyezte, hogy ha nem törlik el a piros lapját, akkor akár az UEFA-hoz és Orbán Viktorhoz is elmegy reklamálni.

Nagyon kíváncsi vagyok, mit fognak tenni. Ha a piros lap megmarad, nem fogom elfogadni. Akkor az UEFA-hoz fordulok.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!